Πέμπτη 19 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ
Κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας

Αρχισε χτες στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη για τη δολοφονία του 26χρονου Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν που μαχαιρώθηκε στην καρδιά στις 17 Γενάρη 2013 τα ξημερώματα, στα Πετράλωνα. Ο εργάτης, που βρισκόταν 5 χρόνια στη χώρα μας, πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά και δύο φασίστες - ναζιστές του έκλεισαν το δρόμο με μηχανή, κατέβηκαν και τον μαχαίρωσαν εν ψυχρώ με δύο στιλέτα «πεταλούδα». Ο 29χρονος Χρ. Στεργιόπουλος και ο 25χρονος Διον. Λιακόπουλος κατηγορούνται για το αδίκημα της δολοφονίας από πρόθεση και κοινό δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Οι συνήγοροι της οικογένειας του Σαχζάτ Λουκμάν ζητούν να κριθεί το έγκλημα ως ρατσιστικό.

Με δεδομένο ότι οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι και με το αδίκημα της ένταξης στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, μέσω των συνηγόρων τους, από την έναρξη της δίκης «φρόντισαν» να δηλώσουν ότι δεν έχουν καμία απολύτως ιδεολογική ή άλλη σχέση εξάρτησης με τη Χρυσή Αυγή.

Αίσθηση προκάλεσε στο πολυπληθές ακροατήριο ότι οι συνήγοροι ζήτησαν την αποβολή από τη διαδικασία της οικογένειας του δολοφονημένου μετανάστη εργάτη, αμφισβητώντας λίγο ως πολύ τη συγγενική σχέση τους και λέγοντας, μάλιστα, ότι «δεν έχουν αντίρρηση να παραβρεθεί η πραγματική οικογένεια του θύματος»! Το δικαστήριο με... συνοπτικές διαδικασίες απέρριψε το αίτημα.

Στο δικαστήριο κατέθεσαν δύο αυτόπτες μάρτυρες που ξύπνησαν - όπως είπαν στο δικαστήριο - από βογγητά πόνου που άκουσαν κάτω από το παράθυρό τους. Το πρώτο που είδαν όταν το άνοιξαν ήταν δύο άτομα. Το ένα βρισκόταν πάνω σ' ένα σκούτερ και το άλλο στεκόταν όρθιο εκεί κοντά. Ενα τρίτο (σ.σ. ο δολοφονημένος) άτομο, που είδαν μετά, βρισκόταν σε εμβρυακή στάση πεσμένο λίγο μακρύτερα σε ένα φορτηγό. Ακουσαν επίσης τον οδηγό της μηχανής να λέει στο άτομο που στεκόταν όρθιο «έλα, πάμε να φύγουμε». Μάλιστα, όπως είπε ο ένας μάρτυρας, «εκείνος πήγε χαλαρά προς το σκούτερ». Η μάρτυρας αναγνώρισε και τον ένα κατηγορούμενο όταν ρωτήθηκε από το δικαστήριο.

Η δίκη διακόπηκε χτες και θα επαναληφθεί στις 8 Γενάρη 2014.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ