Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μαζική συγκέντρωση του ΚΚΕ στους Γόννους Λάρισας

Μίλησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του Κόμματος

Στιγμιότυπο από τη μαζική συγκέντρωση. Στο βήμα ο Τ. Τσιαπλές
Στιγμιότυπο από τη μαζική συγκέντρωση. Στο βήμα ο Τ. Τσιαπλές
Με μαζική συμμετοχή του λαού έγινε το περασμένο Σάββατο η εκδήλωση για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ, που οργάνωσε στην κεντρική πλατεία του χωριού η ΚΟΒ Γόννων Λάρισας. Επιβεβαιώθηκαν για μια ακόμα φορά οι γεροί δεσμοί που έχει το ΚΚΕ με τους κατοίκους του χωριού, το οποίο είχε και έχει μεγάλη συμμετοχή στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες, ιδιαίτερα στην ΕΑΜική Αντίσταση και το ΔΣΕ, στους οποίους το ΚΚΕ έπαιξε και παίζει πρωτοπόρο ρόλο.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Μεταξύ άλλων σημείωσε: «Υπάρχουν άνθρωποι του μόχθου, που σκέπτονται να κάνουν κάτι. Εμείς τους λέμε οργανωθείτε στα σωματεία, στους αγροτικούς και επαγγελματικούς συλλόγους, μπείτε στον αγώνα με τα αιτήματα και τη γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ. Οργανωθείτε και δυναμώστε το ΚΚΕ και την ΚΝΕ για να δυναμώσει αυτός ο αγώνας.

Μη δίνετε χώρο στον ταξικό αντίπαλο να χειραγωγεί το κίνημα και να το αποδιοργανώνει, μετατρέποντάς το σε υποστηρικτή της μιας ή της άλλης κυβέρνησης, όπως το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιγράφοντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μην επιτρέπετε στο αστικό κράτος και τα κόμματά του, να βρίσκουν τρόπους να σας χειραγωγούν, μαζί με νέα μέσα που έχουν, για να επιβάλλουν τη βία, και ένα τέτοιο είναι η φασιστική Χρυσή Αυγή που ξεκίνησε τις δολοφονικές επιθέσεις απ' τους μετανάστες και τώρα τις επεκτείνει σε κομμουνιστές και αγωνιστές».

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη Χρυσή Αυγή, ανάμεσα στα άλλα, επεσήμανε: «Οσοι απλοί άνθρωποι νομίζουν ότι με την ψήφο στη Χρυσή Αυγή τιμωρούν το σύστημα, κάνουν μεγάλο λάθος. Ετσι το ενισχύουν, γιατί η Χρυσή Αυγή είναι το πιο αντιδραστικό και πιστό στήριγμα του καπιταλιστικού συστήματος, που με μαχαίρια, πιστόλια και ρόπαλα χτυπά και δολοφονεί μετανάστες, κομμουνιστές και εργάτες που παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα, προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο». Μετά την ομιλία ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα, με τοπικό παραδοσιακό συγκρότημα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ