Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προγραμματίζει συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφτηκαν χτες οι Ευ. Μεϊμαράκης και Ν. Δένδιας

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να φέρει το θέμα της Χρυσής Αυγής η κυβέρνηση, ενώ συνεχίζεται η επικοινωνιακή αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη σύγκληση ή όχι του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η συζήτηση αναμένεται να γίνει την επόμενη βδομάδα, μετά την επιστροφή του Αντ. Σαμαρά από τις ΗΠΑ. Επιφυλάξεις για τους χειρισμούς της ΝΔ διατηρούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται να υιοθετεί την απόφαση του πρωθυπουργού.

Χτες, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια επισκέφτηκαν ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, για να επισημοποιήσουν τις προθέσεις της κυβέρνησης για διεξαγωγή συζήτησης στη Βουλή, με θέμα τη Χρυσή Αυγή. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Ευ. Μεϊμαράκης ανέφερε στον Καρ. Παπούλια ότι «η Βουλή θα συμβάλλει ώστε να μην υπάρξει ούτε μία έκπτωση στη Δημοκρατία, στα ατομικά δικαιώματα, στην ελευθερία του λόγου».

Με τη σειρά του, ο Ν. Δένδιας προσπάθησε να εμφανίσει την κυβέρνηση αμείλικτη μπροστά στη δράση της Χρυσής Αυγής και υποστήριξε: «Η εντολή που έχω από τον πρωθυπουργό είναι ότι τάγματα εφόδου στη χώρα και νεοναζιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές». Την ίδια ώρα, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου προανήγγειλε την άμεση κατάθεση του λεγόμενου «αντιρατσιστικού» νομοσχέδιου, επαληθεύοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης να αξιοποιήσει την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής για να ενισχύσει το νομοθετικό πλαίσιο σε βάρος του λαϊκού κινήματος.

Τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής για να συζητηθεί «η έξαρση της νεοναζιστικής βίας και οι τρόποι με τους οποίους πρέπει αντιδράσει αποφασιστικά το Κοινοβούλιο», ζήτησε χτες ο Αλ. Τσίπρας από τον πρόεδρο της Βουλής, μια μέρα μετά το αίτημά του για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Κατώτερη των περιστάσεων» χαρακτήρισε από την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ την άρνηση της ΝΔ για συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ