Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάνε κι έρχονται στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ βρίσκεται απο σήμερα Σάββατο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, για να συμμετέχει στην 68η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της οποίας την Κυριακή θα συναντηθεί με τον γγ Μπαν Γκι Μουν.

Κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ, θα έχει διαδοχικές, διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με αξιωματούχους άλλων χωρών και εκπροσώπους διεθνών οργανισμών, με βασικό θέμα τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ θα συμμετέχει και σε τριμερή συνάντηση με τους ομολόγους του από την Κύπρο και την Αίγυπτο. Τέλος, θα συναντηθεί με εβραϊκές Οργανώσεις των ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ θα ταξιδέψει μέσα στη βδομάδα και ο Α. Σαμαράς, όπου θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο Τζ. Μπάιντεν.

Εστιασμένη στις εξελίξεις στην Ανατ. Μεσόγειο και το ρόλο που διεκδικεί να παίξει η Ελλάδα για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης, ήταν και η συνάντηση που είχαν χτες ο υπουργός Αμυνας με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλια. Περιγράφοντας την κατάσταση και την πρόθεση της κυβέρνησης να εμπλακεί σε οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική επέμβαση, ο Δ. Αβραμόπουλος είπε ότι «η ευρύτερη γειτονιά μας έχει περάσει το κατώφλι μιας ιδιαίτερα ρευστής, αβέβαιης και επικίνδυνης εποχής» και ότι το ελληνικό αμυντικό σύστημα είναι πάντοτε έτοιμο να προσφέρει υπηρεσίες «στη διεθνή νομιμότητα, στο διεθνές δίκαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ