Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κύμα καταδίκης και στο εξωτερικό

Σε συγκεντρώσεις καλούν ή συμμετέχουν οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Από τη συγκέντρωση την Πέμπτη στις Βρυξέλλες
Από τη συγκέντρωση την Πέμπτη στις Βρυξέλλες
Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, διοργανώνονται αυτές τις μέρες συγκεντρώσεις καταδίκης της δολοφονικής δράσης της Χρυσής Αυγής. Οι Οργανώσεις Εξωτερικού του ΚΚΕ συμμετέχουν ενεργά, μαζί με τα Κομμουνιστικά Κόμματα και Οργανώσεις. Συγκεκριμένα:

  • Στο Βέλγιο, μαζική κινητοποίηση έγινε την Πέμπτη στις Βρυξέλλες στην κεντρική πλατεία «La Bourse», από την KΟ Bελγίου του ΚΚΕ, την Οργάνωση της ΚΝΕ και από το βελγικό Κόμμα PTB.
  • Στην Ιταλία, με πρωτοβουλία της Οργάνωσης Ιταλίας της ΚΝΕ διοργανώνεται συγκέντρωση στο Τορίνο τη Δευτέρα 23/9 στις 6 μ.μ. μπροστά από το ελληνικό προξενείο (Via Galileo Ferraris, 65). Σε συμμετοχή καλεί η τοπική οργάνωση του ΚΚ - Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά (Csp - Partito Comunista).
  • Επίσης, σε συγκέντρωση καλούν συνδικάτα και μαζικοί φορείς στη Φλωρεντία, σήμερα Σάββατο 21/9 στις 5 μμ μπροστά από το ελληνικό προξενείο (Via Cavour, 38). Στη συγκέντρωση καλεί η Οργάνωση Ιταλίας της ΚΝΕ και η Οργάνωση Φλωρεντίας του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας (FGC).
  • Στη Γαλλία η ΚΟ του ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση την Πέμπτη στην πλατεία του Saint Michel στο Παρίσι.
  • Στη Βρετανία, η ΚΟ του ΚΚΕ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας το σήμερα Σάββατο στη 1 μ.μ. στην ελληνική πρεσβεία (1a Holland Park, London W11 3TP).
  • Στον Καναδά, τη δράση της ναζιστικής οργάνωσης καταγγέλλουν η Ελληνοκαναδική Δημοκρατική Οργάνωση, η Λέσχη Φίλων του ΚΚΕ Τορόντο, η Οργάνωση «Νίκος Μπελογιάννης» του ΚΚ Καναδά και η Οργάνωση Εθνικής Αντίστασης.
  • Στη Σουηδία η Ελληνική Κοινότητα Στοκχόλμης διοργάνωσε χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την ελληνική πρεσβεία. Καλεί επίσης σε εκδήλωση στα γραφεία της Κοινότητας (Idungatan 4, T-Odenplan), αύριο Κυριακή στις 3 μ.μ.
  • Τέλος, μηνύματα καταδίκης των φασιστών και αλληλεγγύης στο ταξικό εργατικό κίνημα και το ΚΚΕ, έστειλαν το ΚΚ Βενεζουέλας, το ΑΚΕΛ και το ΚΚ στη Σουηδία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ