Σάββατο 21 Σεπτέμβρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Στουρνάρα - τρόικας αύριο

Για αύριο, Κυριακή 22 Σεπτέμβρη, έχει προγραμματιστεί η επίσημη έναρξη του νέου κύκλου των συνεννοήσεων της συγκυβέρνησης με τα υψηλόβαθμα κλιμάκια της τρόικας, που θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα. Η αντιλαϊκή ατζέντα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

  • Τα «προαπαιτούμενα» αντιλαϊκά μέτρα που είναι συνδεδεμένα με την εκταμίευση της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβρη. Συγκεκριμένα, να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τις εταιρείες ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ και να εφαρμοστούν μέχρι το τέλος του 2013.
  • Να προσδιοριστούν οι 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι που θα περάσουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Για τη β' φάση της κινητικότητας, που θα ξεκινήσει μετά το Σεπτέμβρη, θα «επιλεγούν», κατά κύριο λόγο, εργατοϋπάλληλοι από τους ΟΤΑ.
  • Να ξεκαθαριστούν οι οφειλές του Δημοσίου στις υπό ιδιωτικοποίηση εταιρείες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Ηδη, πραγματοποιείται η εξόφληση των οφειλών του Δημοσίου προς τις εταιρείες προκειμένου να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις.
  • Υπό συζήτηση βρίσκονται τα λεγόμενα «πρωτογενή πλεονάσματα» του προϋπολογισμού του 2013 που εμφανίζει η κυβέρνηση καθώς και η κρατική επιδότηση στα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων. Επίσης, οι εκτιμήσεις ως προς το ρυθμό συρρίκνωσης του παραγόμενου ΑΕΠ και η αξιολόγηση του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ