Πέμπτη 20 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΥΝ: «Απαιτείται να ολοκληρωθούν σύντομα οι ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Το ρίσκο λοιπόν είναι (...) να κυριαρχήσουν τα συμφέροντα των συντεχνιών, να εξακολουθήσει η καπηλεία της κοινωνίας από παλαιοκομματικές αντιλήψεις, χωρίς αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα, χωρίς μείωση της γραφειοκρατίας (...) αναφέρει ο επικεφαλής οικονομικός αναλυτής της Eurobank Γκίκας Χαρδούβελης, σε μελέτη της τράπεζας με θέμα "Η Ελλάδα μετά την κρίση" (...) Σήμερα λοιπόν απαιτείται να ολοκληρώσουμε τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: «Σε σύσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των επικεφαλής της τρόικας στο επίκεντρο βρέθηκε η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού (...) εξαιτίας κυρίως των ελλειμμάτων του ΕΟΠΥΥ και των ασφαλιστικών ταμείων. Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωνε χτες πως αναζητούνται ισοδύναμες παρεμβάσεις για να καλυφθούν οι αποκλίσεις (...) Στις παρεμβάσεις που εξετάζονται, μεταξύ άλλων, είναι: Η επανακοστολόγηση -προς τα κάτω- των ακριβών εξετάσεων αλλά και αλλαγές στον κανονισμό παροχής υπηρεσιών» (από την ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ: «Απολυμένοι είναι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, διευκρινίζει το ΣτΕ, που θεώρησε απαραίτητο να δώσει νέες εξηγήσεις για την απόφασή του (...) που επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Ξεκαθαρίζει ότι όλοι είναι... πρώην εργαζόμενοι και πως στο μεταβατικό φορέα οι υπάλληλοι θα προσληφθούν με συμβάσεις» (στην πρώτη σελίδα της ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ των Συντακτών).

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ: «Σε νέες διευκρινίσεις προχώρησε αργά το βράδυ ο πρόεδρος του ΣτΕ Κ. Μενουδάκος (...) θεωρεί απαραίτητο να "διευκρινίσει" ότι οι νέες οδυνηρές διευκρινίσεις" δεν προέρχονται από τον ίδιο αλλά "από άλλους δικαστικούς και νομικούς κύκλους" (...) Ωστόσο δεν διαψεύδει την ουσία η οποία είναι ότι θα χάσουν τη δουλειά τους πάνω απο δυόμισι χιλιάδες άνθρωποι» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ: «Το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπό τον τίτλο "Νέες διευκρινίσεις για την προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ, Κ. Μενουδάκου, σχετικά με την ΕΡΤ", είναι προϊόν ρεπορτάζ και φέρει υπογραφή συντάκτη μας, τον οποίο περιβάλλουμε με πλήρη εμπιστοσύνη. Η μη δημοσιοποίηση θα συνιστούσε καθαρή λογοκρισία, κάτι που αντίκειται στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Εξάλλου, για το περιεχόμενο του μηνύματος δεν ευθύνεται ποτέ ο ταχυδρόμος...» (η ανακοίνωση του ΑΠΕ/ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ).

ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΣΗ: «Η απόφαση του ΣτΕ, που έδινε μια διέξοδο για πολιτική συμφωνία, χάθηκε στη μετάφραση - και στους μικροπολιτικούς υπολογισμούς (...) όλοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω. Κανείς δεν δικαιούται να τορπιλίζει τη συνοχή της κυβέρνησης για ένα μεταβατικό φορέα δύο μηνών» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ