Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Ιούνη 2013 - αριθ. φύλλου: 11577

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Μόνο η λαϊκή εξουσία μπορεί να εξασφαλίσει ανάπτυξη για τους εργαζόμενους

ΣΕΛ.  6   -   7
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο η Περιφερειακή Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων

ΣΕΛ.  3

ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ από παλιούς και νέους «σωτήρες»

ΚΚΕ: Το πραγματικό δίλημμα για το λαό είναι: Λαϊκή Συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση ή υποταγή στο σημερινό δρόμο ανάπτυξης που οδηγεί το λαό σε ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία

  • Οι ελιγμοί, μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης, δεν αφορούν την ουσία της πολιτικής για το κλείσιμο της ΕΡΤ, των άλλων οργανισμών του Δημοσίου, αλλά τον επιμερισμό της πολιτικής ευθύνης, το ρόλο του κάθε κόμματος στην αστική διακυβέρνηση και τη διαδικασία αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού, ενώ σηματοδοτούν κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.
  • Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων για υπεράσπιση της «δημοκρατίας» και των «θεσμών» εγκλωβίζει το λαό στη σημερινή πολιτική, στα πλαίσια της αστικής διαχείρισης είτε με τη σημερινή είτε με μια άλλη κυβέρνηση.
  • Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Ο λαός δεν έχει περιθώριο να πέσει στην παγίδα των παλιών και νέων σωτήρων, των μεταμφιέσεων του πολιτικού συστήματος που τον οδηγούν σε νέα αδιέξοδα.

ΣΕΛ.  11

ΚΝΕ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Από σήμερα το Φεστιβάλ φοιτητών - σπουδαστών

Από σήμερα Τετάρτη ξεκινάει το διήμερο Φεστιβάλ που διοργανώνει η Νομαρχιακή Οργάνωση ΑΕΙ - ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ το οποίο θα γίνει στα γρασίδια της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  17

Προσφορά

Ο Αυγέρης και η Σούλα Θεοδωροπούλου, στη μνήμη του ανιψιού τους ΜΙΛΤΟΥ, προσφέρουν στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ.


ΚΚΕ
Η κυβέρνηση να δώσει λεφτά στην Υγεία

Αποτελεί πρόκληση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να μιλά η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για ελλείμματα στον ΕΟΠΥΥ και διογκωμένες δαπάνες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη στιγμή που έχουν απομείνει ελάχιστες δημόσιες παροχές στους ασφαλισμένους του. Η κυβέρνηση, ΕΕ και κεφάλαιο προετοιμάζουν νέες περικοπές σε φάρμακα, ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες από τα ασφαλιστικά ταμεία και επιπλέον πληρωμές από τους λεηλατημένους μισθούς και συντάξεις. Προετοιμάζουν επιπλέον λουκέτα σε δημόσιες μονάδες Υγείας και απολύσεις υγειονομικών. Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει: Η κυβέρνηση να κόψει το λαιμό της να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και του ΕΟΠΥΥ. Τώρα απαιτείται ξεσηκωμός μέσα και έξω από τους χώρους Υγείας, να διεκδικηθεί από το εργατικό κίνημα και τη λαϊκή συμμαχία η πλήρης κρατική χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των δημόσιων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, με σύγχρονο εξοπλισμό και με δωρεάν παροχή των υπηρεσιών σε όλους χωρίς προϋποθέσεις. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία.



ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο όρος δημοκρατία είχε πάντα ταξικό περιεχόμενο

ΣΕΛ.  12
ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Μαζικές λαϊκές διαδηλώσεις

ΣΕΛ.  20
ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ
Απαιτείται ενιαίος αγώνας

ΣΕΛ.  13
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δεν τόλμησε να συζητήσει την τροπολογία του ΚΚΕ

ΣΕΛ.  9
ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Κλιμακώνει την καταστολή

ΣΕΛ.  21
ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Παρέμβαση για τους παιδικούς σταθμούς

ΣΕΛ.  3
ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
Στήνουν δόκανο στα λαϊκά νοικοκυριά

ΣΕΛ.  18
ΚΚΕ
Επίκαιρη Ερώτηση για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Με θέμα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατέθεσε χτες Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Το ΚΚΕ εκφράζει την αντίθεσή του με την πολιτική διάλυσης, ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων που εφαρμόζει και αυτή η τρικομματική κυβέρνηση και αναδεικνύει τους κινδύνους, τις γενικότερες αρνητικές συνέπειες αυτής της πολιτικής κατά των εργαζομένων και της αμυντικής ικανότητας της χώρας.


ΣΕΛ.  3

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ