Πέμπτη 20 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Επαναφέρει σήμερα την τροπολογία στη Βουλή

Ζητά την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τους φορείς του Δημοσίου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την ΕΡΤ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αντέδρασε την Τρίτη στην απόρριψη της τροπολογίας της από την κυβέρνηση

Eurokinissi

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αντέδρασε την Τρίτη στην απόρριψη της τροπολογίας της από την κυβέρνηση
Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, που συζητιέται σήμερα, Πέμπτη, στη Βουλή, το ΚΚΕ επαναφέρει την τροπολογία με την οποία ζητά να καταργηθούν η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα λουκέτα - εξπρές στους φορείς του Δημοσίου και η υπουργική απόφαση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Με το δικολαβίστικο επιχείρημα ότι η τροπολογία του ΚΚΕ δε συνοδεύεται από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και ερμηνεύοντας κατά το δοκούν το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, συνεπικουρούμενος από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αρνήθηκε να την βάλει την Τρίτη σε συζήτηση και ψηφοφορία, προκαλώντας την αντίδραση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, που αποχώρησε από την Ολομέλεια. Είχε προηγηθεί, την περασμένη Παρασκευή, η απόρριψη της ίδιας τροπολογίας σε άλλο κυβερνητικό νομοσχέδιο, με τη δικαιολογία ότι είναι εκπρόθεσμη.

Παρεμβαίνοντας χτες στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης είπε ότι το θέμα του κλεισίματος της ΕΡΤ είναι πολιτικό. Κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τα «δικολαβίστικα» και τους «εξυπνακισμούς», τονίζοντας ότι η ΝΔ έχει 127 βουλευτές και ότι όλοι οι άλλοι είναι εναντίον της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, «ή έτσι τουλάχιστον δηλώνουν».

«Θα απαντήσετε στο πολιτικό θέμα; Είστε μειοψηφία σε αυτό τον τομέα και δεν τολμάτε να το βάλετε σε ψηφοφορία», πρόσθεσε ο Θ. Παφίλης και επιπρόσθετα αναρωτήθηκε αν η Βουλή έχει το δικαίωμα ή όχι να αποφασίσει αν θα μπει σε ψηφοφορία μια τροπολογία, καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που δεν τοποθετήθηκαν προχτές στη σχετική συζήτηση.

Για τη φιλολογία περί κρίσης στη συγκυβέρνηση, ο Θ. Παφίλης κάλεσε το λαό να μην έχει καμιά αυταπάτη σε ό,τι αφορά στην πολιτική που θα ακολουθηθεί, αφού, όπως τόνισε, υπάρχει πλήρης ομοφωνία και η διαφωνία τους αφορά το πώς θα παρθούν τα μέτρα, τι ρόλο θα έχει ο καθένας και πώς θα αποφύγει ο καθένας την κατακραυγή του ελληνικού λαού.

Το ΣτΕ διευκολύνει την κυβέρνηση

Ακόμα και στο ζήτημα της ΕΡΤ, είπε, στην «αναδιάρθρωση» υπάρχει συμφωνία μεταξύ των τριών, αλλά και άλλων δυνάμεων, τη στιγμή που αναδιάρθρωση σημαίνει κλείσιμο και απολύσεις. Η διαφωνία, τόνισε, αφορά απλώς ότι έγινε με αυτό τον απαράδεκτο και θρασύτατο τρόπο.

Ο Θ. Παφίλης τόνισε πως το ΚΚΕ δεν υπερασπίζεται ούτε υπερασπίστηκε την κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση, όπως λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια, τους προκλητικούς μισθούς ορισμένων ή τα σκάνδαλα, τα οποία τα έκανε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, πρόσθεσε, είναι θράσος να μιλούν για «αμαρτωλή ΕΡΤ» και κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων λάμβαναν προκλητικούς μισθούς, αλλά και όσων τους προσέλαβαν.

Εκανε αναφορά στους χιλιάδες εργαζόμενους της ΕΡΤ, που η κυβέρνηση πετά στο δρόμο, αλλά και στην τεράστια περιουσία της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα γιγαντιαίο μηχανισμό με απίστευτες δυνατότητες, που η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τον μετέτρεπαν σε φερέφωνο της κυβερνητικής πολιτικής.

Σχολιάζοντας την απόφαση του προέδρου του ΣτΕ για την ΕΡΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι αυτή τελικά διευκολύνει την κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι το ΚΚΕ, από την πρώτη στιγμή, δεν πανηγύρισε για τη συγκεκριμένη απόφαση ούτε ζήτησε να εφαρμοστεί, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε επίσης το λαό να κρίνει τις αποφάσεις των «θεσμών», σημειώνοντας πως ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δεν υπάρχει, αφού δρα στα πλαίσια του αστικού συστήματος.

Καταλήγοντας έθεσε και το θέμα με το κανάλι της Βουλής, που δεν εκπέμπει μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ, ζητώντας επίσημη απάντηση γιατί δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί το σήμα του. Αργά το απόγευμα, το κανάλι της Βουλής ξεκίνησε να εκπέμπει εκ νέου, από τη συχνότητα EΡT HD, έπειτα από συμφωνία ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, τον εκκαθαριστή της ΕΡΤ και το υπουργείο Οικονομικών, στην κυριότητα του οποίου έχουν περιέλθει οι συχνότητες της ΕΡΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ