Παρασκευή 17 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το «ριζοσπαστικό φόρουμ» του Ζάγκρεμπ που συμμετέχει ο Τσίπρας

Γρηγοριάδης Κώστας

Το πόσο ριζοσπαστικό και αντικαπιταλιστικό είναι το φόρουμ του Ζάγκρεμπ (ανατρεπτικό Φεστιβάλ ονομάζεται στην πραγματικότητα) που επισκέπτεται ο Αλ. Τσίπρας φαίνεται αν ρίξει μια ματιά κανείς στο ποιοι το στηρίζουν, συνδιοργανώνουν και το σπονσοράρουν.

Ως συνδιοργανωτές εμφανίζονται διάφορα ινστιτούτα που συνδέονται με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), το Γαλλικό Ινστιτούτο Ζάγκρεμπ και άλλα διάφορα σοσιαλδημοκρατικής κατεύθυνσης διεθνή ή περιφερειακά φόρα, διάφοροι φορείς της Κροατίας κ.λπ.

Ανάμεσα στους φορείς που το στηρίζουν εμφανίζονται: Ο δήμος του Ζάγκρεμπ (ο δήμαρχος Μίλαν Μπάντιτς προέρχεται από το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα Κροατίας), το Κροατικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων, το υπουργείο Πολιτισμού της Κροατίας.

Ποιοι είναι οι σπόνσορες; Η αυτοκινητοβιομηχανία «Πεζό», τα Ταχυδρομεία της Κροατίας, ο μονοπωλιακός όμιλος ταχυδρομικών υπηρεσιών DHL, η εταιρεία αναλύσεων «Press Clipping», τα πολυτελή ξενοδοχεία «Esplanade» του Ζάγκρεμπ, «International», «Astoria», «Palace» και άλλες κροατικές εταιρείες. Επίσης ως σπόνσορας Τύπου εμφανίζεται η γνωστή σοσιαλδημοκρατική εφημερίδα «Monde Diplomatique».

Πρόκειται δηλαδή για ένα «χρήσιμο ριζοσπαστισμό» όπως τόνισε και ο Δ. Δασκαλόπουλος, πρόεδρος του ΣΕΒ, στην προσφώνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης του Συνδέσμου...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ