Παρασκευή 17 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ: «Την πεποίθηση ότι, "αν τελικά επικρατήσουν τα επιχειρηματικά κριτήρια" υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ και ο ΔΕΣΦΑ να περιέλθουν στις ρωσικές επιχειρήσεις "Gazprom" και "Sintez", εξέφρασε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας, Αλεξέι Ποπόφ, απευθύνοντας μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες» (στο ΕΘΝΟΣ).

ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ: «Τα αποτελέσματα της απομάκρυνσης της Ελλάδας από τις ΗΠΑ εκδηλώνονται, γίνονται ορατά. Την ώρα που από τη Βόρειο Αφρική και τη νοτιοανατολική Μεσόγειο μέχρι τα σύνορα με το Ιράν προετοιμάζονται γεωπολιτικής τάξεως μεταβολές, την ώρα που ο πόλεμος στη Συρία είναι πλέον ζήτημα χρόνου, την ώρα που η σημασία της Τουρκίας διευρύνεται (...) η Ελλάδα έχει επιλέξει τις στρατηγικές σχέσεις με τη Γερμανία και τη Ρωσία. Οχι με τις ΗΠΑ (...) Ο πρώτος κανόνας για αυτή τη χώρα είναι ότι όποτε απομακρύνθηκε από τη Δύση βίωσε καταστροφές, ενώ, όταν λειτούργησε στα πλαίσια των δυτικών σχηματισμών πάντοτε έβγαινε ισχυρότερη» (στο ΒΗΜΑ).

ΔΕΔΟΜΕΝΑ: «Περιορίζονται δραματικά οι επενδυτικές δαπάνες στο βιομηχανικό τομέα στην Ελλάδα. Ερευνα του ΙΟΒΕ προβλέπει περαιτέρω πτώση στις επενδύσεις κατά 7,6% το 2013. Οι επενδυτικές δαπάνες στο σύνολο της βιομηχανίας μειώθηκαν κατά 20% το 2012, σύμφωνα με εκτιμήσεις των επιχειρήσεων. Το μεγαλύτερο πλήγμα υπέστη ο κλάδος ένδυσης - υπόδησης, με συρρίκνωση των επενδύσεων κατά 90%» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ: «Ενας νέος κίνδυνος για την ελληνική οικονομία εμφανίζεται στον ορίζοντα (...) Η για έκτο διαδοχικό τρίμηνο ύφεση στις χώρες της Ευρωζώνης απειλεί με αποδυνάμωση σημαντικά ελληνικά αναπτυξιακά "εργαλεία", τις εξαγωγές και τον τουρισμό» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ: «Η Κουμουνδούρου στηρίζει την απόφαση της "Αυτόνομης Παρέμβασης" (...) "Αν εμείς ανάβαμε πράσινο φως για απεργία ενώ έχει γίνει η επίταξη, μπορεί να απολύονταν κόσμος, είναι δυνατόν να ρισκάραμε κάτι τέτοιο;" υπογράμμισε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος» (στα ΝΕΑ).

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ: «Ιδιότυπο "φλερτ" με κάποια στελέχη του ΣΕΒ (...) "ευέλικτη" και περισσότερο ρεαλιστική στάση έναντι των ΗΠΑ, στο πλαίσιο της οποίας ο κ. Τσίπρας καθησυχάζει την Ουάσιγκτον, διαμηνύοντας την πρόθεσή του να παραμείνει εντός του ΝΑΤΟ, ενώ εκθειάζει την πολιτική Ομπάμα» (στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ