Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Δεκάδες νεκροί σε επίθεση, ενώ ενισχύεται ο σκοταδισμός

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Μακελειό σημειώθηκε χτες στην επαρχία Φαράχ του Αφγανιστάν, μετά από επίθεση αυτοκτονίας σε κτήριο δικαστηρίων, που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 44 άνθρωποι και περισσότεροι από 90 να τραυματιστούν. Οι νεκροί είναι κυρίως άμαχοι, καθώς και οι εννιά καμικάζι. Οι δράστες επιτέθηκαν με στόχο δικαστήριο στο οποίο επρόκειτο να δικαστούν 15 «Ταλιμπάν» και είχαν «μεταμφιεστεί» σε στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού.

Στο Αφγανιστάν βρέθηκε χτες ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Ισμέτ Γιλμάζ, διαβεβαιώνοντας ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αποσύρει τα κατοχικά στρατεύματά της, το 2014 κάτι που αναμένεται να κάνουν και οι άλλες ΝΑΤΟικές δυνάμεις.

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία δημοσκόπησης στο Πακιστάν, όσον αφορά τη δημοφιλία του ισλαμικού νόμου (Σαρία) στους νέους που καταγράφει υψηλά ποσοστά. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξήχθη σε 5.000 Πακιστανούς ηλικίας 18-20 ετών, πάνω από το 50% απάντησαν ότι «η δημοκρατία δεν έχει αποδώσει θετικά στη χώρα τους», ενώ το 94% θεωρεί ότι το Πακιστάν βαδίζει σε λάθος δρόμο. Σε ποσοστό 70% δεν έχουν καμία πίστη στους θεσμούς του κράτους και το στρατό, ενώ το 25% δηλώνει ότι επηρεάζεται άμεσα από τη βία που επικρατεί στη χώρα. Γύρω στο 40% θεωρεί την Σαρία ως επιθυμητή εξέλιξη. Αυτά τα στοιχεία έχουν σχέση με την αντίδραση των νέων στα διαχρονικά σκάνδαλα των αστικών κυβερνήσεων της χώρας, που εξέθρεψαν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, τα τεράστια ποσοστά φτώχειας για το λαό, καθώς και τον πόλεμο στο γειτονικό Αφγανιστάν, που επηρεάζει άμεσα τον πληθυσμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ