Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Επικίνδυνες απειλές ακόμη και για επέμβαση...

Από χτεσινή διαμαρτυρία στη Σεούλ φιλειρηνικών οργανώσεων που καταγγέλλουν την κλιμάκωση των προκλήσεων ΗΠΑ - Ν. Κορέας
Από χτεσινή διαμαρτυρία στη Σεούλ φιλειρηνικών οργανώσεων που καταγγέλλουν την κλιμάκωση των προκλήσεων ΗΠΑ - Ν. Κορέας
ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ - ΣΕΟΥΛ.--

Κλιμακώνεται επικίνδυνα η αυξημένη ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο αφού η απόφαση της ΛΔ Κορέας να απαγορεύσει, νωρίς χτες το πρωί, την είσοδο Νοτιοκορεατών εργαζομένων στο κοινό βιομηχανικό πάρκο Κάεσονγκ που βρίσκεται στη δυτική μεθόριο των δύο χωρών αντιμετωπίστηκε από τον Νοτιοκορεάτη υπουργό Αμυνας Κιμ Κουάν Τζιν σαν πρόσχημα για να εκτοξεύσει την απειλή ακόμη και της πραγματοποίησης σχεδίων επέμβασης!

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων ΓΙΟΝΧΑΠ, ο υπουργός έκανε τη δήλωση περί εξέτασης όλων των σχεδίων ακόμη και αυτών μίας στρατιωτικής επέμβασης στη διάρκεια σύσκεψης αξιωματούχων ασφαλείας με την πρόεδρο της Ν. Κορέας Παρκ Γκέουν Χίεστην περίπτωση που υπήρχαν απειλές κατά της ασφάλειας των Νοτιοκορεατών εργατών στο αεροδρόμιο. Ωστόσο, οι αρχές της ΛΔ Κορέας σε καμία περίπτωση δεν απείλησαν, ούτε δημιούργησαν υπόνοιες για την ασφάλεια των Νοτιοκορεατών εργαζομένων, καθώς δεν απαγόρευσαν την έξοδο των Νοτιοκορεατών εργαζομένων που τελείωσαν τη βάρδιά τους, αλλά την είσοδο νέων σε αυτό.

Η λειτουργία του κοινού βιομηχανικού πάρκου Κάεσονγκ, στο οποίο απασχολούνται περίπου 53.000 Βορειοκορεάτες και Νοτιοκορεάτες εργαζόμενοι, ξεκίνησε το 2004 και η λειτουργία του διακόπηκε μόνο μία μέρα το 2009.

Στο μεταξύ, η Ουάσιγκτον ενθαρρύνει την αύξηση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο και σε στρατιωτικό επίπεδο - καθώς ενισχύει κάθε τόσο τις αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις της στην περιοχή - αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε χτες μετά τη συνάντησή του με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Γιουν Μπγιουνγκ Σε ότι οι ΗΠΑ «θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους συμμάχους τους, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία». Μάλιστα σε μία ακόμη έξαρση της αλαζονείας των ΗΠΑ να θεωρούν πως αυτές και μερικές ακόμη ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έχουν το αποκλειστικό «δικαίωμα» να αποφασίζουν ποιες από τις χώρες του πλανήτη θα αναπτύξουν πυρηνικά προγράμματα και ποιες όχι, ο Κέρι δήλωσε πως οι ΗΠΑ «δεν αποδέχονται τη Βόρεια Κορέα ως πυρηνική χώρα». Επιπροσθέτως, χαρακτήρισε τις πρόσφατες ανακοινώσεις της ηγεσίας της ΛΔ Κορέας μεταξύ άλλων και για επαναλειτουργία του πυρηνικού σταθμού στο Γιονγκμπιόν «απαράδεκτες», «επικίνδυνες» και «προκλητικές» επαναλαμβάνοντας κάθε τόσο την «ετοιμότητα» και «ικανότητα» της Ουάσιγκτον να αντιμετωπίσει «κάθε κίνηση» της Πιονγιάνγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ