Πέμπτη 4 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΝΕ
Καταδικάζει τη δολοφονία φοιτητή στην Ινδία

Τη δολοφονία του φοιτητή συνδικαλιστή Σουντίπτα Γκούπτα, την Τρίτη, στην Καλκούτα της Ινδίας, ενώ κρατούνταν από την Αστυνομία, καταδικάζει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονία του συνδικαλιστή φοιτητή Σουντίπτα Γκούπτα, κατά τη διάρκεια της κράτησής του από την Αστυνομία στο κρατίδιο της Καλκούτας. O 22χρονος Sudipta Gupta ήταν ένας από τους ηγέτες της Ομοσπονδίας Φοιτητών Ινδίας. Συνελήφθη μαζί με πολλούς ακόμα φοιτητές από την Αστυνομία κατά τη διάρκεια των μαζικών και ειρηνικών φοιτητικών διαδηλώσεων με το αίτημα της διενέργειας φοιτητικών εκλογών στα Πανεπιστήμια, οι οποίες απαγορεύονται.

Η κυβέρνηση της Καλκούτας το τελευταίο διάστημα κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στο λαό και τη νεολαία, χτυπώντας τους αγώνες τους, με διώξεις και δολοφονίες. Στην πρώτη γραμμή της πάλης βρίσκονται κομμουνιστές και άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές.

Η ΚΝΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της, ενώνει τη φωνή της με τους φοιτητές στο δίκαιο αγώνα τους και απαιτεί τη διερεύνηση της δολοφονίας του φοιτητή συνδικαλιστή, την τιμωρία όλων των υπευθύνων».

Το ΚΚ Ινδίας Μαρξιστικό, που κατήγγειλε τη δολοφονία, χαρακτηρίζει την εξήγηση που δόθηκε από τις αστυνομικές αρχές της Καλκούτας, «ότι ο φοιτητής έπεσε από το λεωφορείο της Αστυνομίας, που τον μετέφερε», «γελοία» και απαιτεί να γίνει δικαστική έρευνα για το περιστατικό και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ