Τρίτη 2 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι υποχωρήσεις ανοίγουν την όρεξη της εργοδοσίας

Η διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής καταγγέλλει μια σειρά από ξενοδόχους στην περιοχή οι οποίοι απαιτούν επιπλέον μείωση στους μισθούς σε ποσοστό 10% με 12%. Καταγγέλλει επίσης μια σειρά από ξενοδόχους που συνεχίζουν να έχουν απλήρωτο το προσωπικό τους για διάστημα 2-8 μηνών, ανάλογα.

Τι κάνει το Σωματείο απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη; Απαιτεί από τους ξενοδόχους να «τιμήσουν» την υπογραφή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και να εφαρμόσουν την κατάπτυστη σύμβαση που προβλέπει μείωση στους μισθούς σε ποσοστό 15%. Για τους δε απλήρωτους το μόνο που έχει να «αντιτάξει» είναι η καταγγελία που έκανε στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Την ανακοίνωση του Σωματείου προσυπογράφει και η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας του κλάδου. Οταν εγκαταλείπεις στο «έλεος» των εργοδοτών τους εργαζόμενους, όταν «ενδιαφέρεσαι» μόνο για τη σωτηρία των κερδών των ξενοδόχων, όταν βάζεις τη «σφραγίδα» σου στο τσάκισμα των δικαιωμάτων - όπως η υπογραφή της κλαδικής σύμβασης για τους ξενοδοχοϋπάλληλους με μείωση 15% στους μισθούς - τότε είναι απόλυτα φυσιολογικό να ανοίγεις ακόμα περισσότερο την όρεξη των εργοδοτών και για άλλες υποχωρήσεις. Πολύ δε περισσότερο όταν η όποια αντίδραση εξαντλείται το πολύ σε μια ανακοίνωση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ