Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 3 Απρίλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11516

Σήμερα από τις 6 το πρωί η πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών

ΣΕΛ.  11
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Καλεί σε πάλη για δωρεάν και ποιοτικά φάρμακα για όλους

ΣΕΛ.  10

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ για ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών

Η τρικομματική πλειοψηφία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ απέρριψε χτες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή την πρόταση νόμου του ΚΚΕ, στηρίζοντας τους τραπεζίτες. Υπέρ των τραπεζιτών και η Χρυσή Αυγή που ψήφισε «παρών»

Μέτρα που στοχεύουν στην ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών από την υπερχρέωση στις τράπεζες, που δυσκολεύονται και συχνά αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους από δάνεια, περιέχει η πρόταση νόμου του ΚΚΕ η οποία συζητήθηκε χτες στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή. Μέτρα για τη μετάθεση του βάρους της κρίσης στους τραπεζικούς ομίλους και τη δραστική μείωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών στις τράπεζες.

Η ραγδαία αύξηση του τραπεζικού δανεισμού των λαϊκών οικογενειών είναι απόρροια της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής την τελευταία τουλάχιστον 15ετία, που κλιμακώνεται μεταθέτοντας τις συνέπειες της κρίσης στο λαό και μειώνει ολοένα και περισσότερο το εισόδημά του, που δε φτάνει για την κάλυψη των αναγκών του.


ΣΕΛ.  6   -   7

ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Διαδήλωσαν μαζικά ενάντια στην εργοδοτική επιθετικότητα

Αγωνιστική απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία και στην εκμετάλλευση, στην πολιτική της κυβέρνησης που δίνει γη και ύδωρ στο κεφάλαιο, για φτηνούς και απλήρωτους εργάτες, αυξάνει την ανεργία και τη δυστυχία των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, δόθηκε χτες στα Γιάννενα στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  12

Κόντρα στις κατασχέσεις

Οι «προειδοποιητικές επιστολές» σε 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους του μόχθου από το υπουργείο Οικονομικών, με τις οποίες ζητά να τακτοποιήσουν άμεσα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους στο Δημόσιο, ετοιμάζουν το έδαφος για την επιβολή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, κατάσχεσης μισθών, συντάξεων, τυχόν άλλων εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων. Πρόκειται για ποσά κάτω των 3.000 ευρώ στη συντριπτική τους πλειοψηφία, επομένως για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες. Η κυβέρνηση αφού τσάκισε μισθούς,συντάξεις και το εισόδημα των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων και επέβαλε άγρια φοροληστεία στο λαό τώρα ετοιμάζεται για άλλη μια έφοδο, που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση.

Κανείς μόνος του! Ολοι για έναν και ένας για όλους! Αγωνιστική αλληλεγγύη και δράση ώστε να υψωθεί τείχος υπεράσπισης των λαϊκών ανθρώπων από τις κατασχέσεις. Το οργανωμένο λαϊκό κίνημα μπορεί να αποτρέψει την ολοκληρωτική καταστροφή των λαϊκών ανθρώπων.



ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Στα σκαριά ο επόμενος γύρος της επίθεσης

ΣΕΛ.  9
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙΟΥ
Νοσηλείες σε ράντζα και χωρίς κουβέρτες

ΣΕΛ.  17
ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ
Οι ΗΠΑ εντείνουν τη στρατιωτική παρουσία

ΣΕΛ.  21
ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Εκβιάζουν με κατασχέσεις τα λαϊκά νοικοκυριά

ΣΕΛ.  19
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΘΡΑΚΗ
Κινητοποίηση ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού

ΣΕΛ.  14
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Απαιτούν δουλειά και ανοιχτά ναυπηγεία

ΣΕΛ.  13
Χρυσή Αυγή - εφοπλιστές σε κοινή αντιλαϊκή ρότα

Στενά διασυνδεδεμένη με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τα συμφέροντα των εφοπλιστών εμφανίζεται η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Ταυτόχρονα, στο διεθνή Τύπο αναδημοσιεύονται πλέον πληροφορίες και εκτιμήσεις ότι χρηματοδοτείται απευθείας από εφοπλιστές.


ΣΕΛ.  15
ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Πρώτη η Ελλάδα με 26,4%

ΣΕΛ.  28
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αποφάσισε απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΕΛ.  28

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ