Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
Ζητά «χαρτιά» από συγγενείς και συνοδούς ασθενών

Παρέμβαση τη Δευτέρα από την Επιτροπή Αγώνα ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του νοσοκομείου «Αγία Ολγα» οργανώνει η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΜΕ του νοσοκομείου καθώς η διοίκηση ζητά τα στοιχεία όσων ατόμων παραμένουν κοντά στον ασθενή πέραν του επισκεπτηρίου.

Συγκεκριμένα, με έγγραφό της προς ασθενείς και επισκέπτες, η διοίκηση του νοσοκομείου ζητά «τα άτομα που παραμένουν κοντά στον ασθενή, πέραν του επισκεπτηρίου, να έχουν μαζί τους κάποιο αποδεικτικό στοιχείο (αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή άδεια παραμονής) που θα επιδεικνύεται σε πιθανό έλεγχο».

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει η Επιτροπή, την περασμένη βδομάδα έγινε τέτοιος έλεγχος σε συγγενείς και συνοδούς των ασθενών με ζητούμενο «την καλή λειτουργία του νοσοκομείου».

Προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα: Πού αποσκοπεί η ενέργεια της διοίκησης να συλλέξει τέτοια στοιχεία; Τι θα γίνεται σε περίπτωση που ένας συγγενής ή συνοδός ασθενή δεν τα διαθέτει;

Η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ θα συναντηθεί με τη διοικήτρια τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωση με την οποία καλεί στην κινητοποίηση, η Επιτροπή Αγώνα σημειώνει πως η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια: Να συναινέσει στη συγχώνευση και κλείσιμο νοσοκομείων της περιοχής, να φέρνει τα ΜΑΤ να αντιμετωπίσουν τους εργαζόμενους που διεκδικούν να μην κλείνουν νοσοκομεία, να χαρατσώνει τους ασθενείς.

Εχει αφήσει το προσωπικό να γίνεται «λάστιχο» -πολλές φορές με 1 νοσηλεύτρια μόνο στο απογευματινό ή το νυχτερινό- και έχει το θράσος τώρα να καθορίζει στον ασθενή ποιον θα έχει δίπλα του για να τον φροντίζει. Αυτό θα έπρεπε να είναι αποκλειστική ευθύνη του νοσοκομείου εξασφαλίζοντας το απαραίτητο ειδικευμένο προσωπικό χωρίς καμία πληρωμή. Η Επιτροπή Αγώνα απαιτεί:

  • Να ακυρωθεί εδώ και τώρα η ανακοίνωση της Διοίκησης.
  • Να μονιμοποιηθούν άμεσα όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης (αποκλειστικές, εργολαβικοί, επικουρικοί, ΜΚΟ), και να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού.
  • Να καταργηθεί κάθε μορφής επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ