Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
Καλούν σε ξεσηκωμό όλους τους εργαζόμενους στη «Euromedica»

Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη. Παρέμβαση, χτες, και στην Αθήνα

Από συγκέντρωση απεργών έξω από την κλινική «Euromedica» στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από συγκέντρωση απεργών έξω από την κλινική «Euromedica» στη Θεσσαλονίκη
Με μαζική συμμετοχή στην απεργία συνέχισαν και χτες τον αγώνα τους για τα δεδουλευμένα και την υπογραφή ΣΣΕ οι εργαζόμενοι στις κλινικές του ομίλου EUROMEDICA σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη. Για τέταρτη μέρα, χτες, οι κλινικές εργάστηκαν με το προσωπικό ασφαλείας. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, στη Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση για τα δεδουλευμένα, χωρίς ωστόσο η εργοδοσία να δεσμευθεί για την καταβολή τους.

Το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τον αγώνα σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους από τις κλινικές του ομίλου στην υπόλοιπη χώρα.

Κάλεσμα ξεσηκωμού σε όλο τον όμιλο

«Ολοι μαζί ενωμένοι μια γροθιά, να ξεσηκωθούμε, ενάντια στην απλήρωτη δουλειά και στις μειώσεις στους μισθούς που κάνει η εργοδοσία». Με αυτό το κάλεσμα τα κλαδικά σωματεία στην Ιδιωτική Υγεία Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Λάρισας απευθύνονται σε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο EUROMEDICA και του κλάδου για ξεσηκωμό και συμμετοχή στην απεργία.

Χτες, το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας έκανε παρέμβαση στα κεντρικά του ομίλου στην Αθήνα και απαίτησε δικαίωση των αιτημάτων των εργαζομένων, ενώ η εργοδοσία επικαλέστηκε «μειωμένο τζίρο» και καθυστερήσεις πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ.

Η κοινή ανακοίνωση των κλαδικών σωματείων στο χώρο της Ιδιωτικής Υγείας έχει ως εξής:

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο EUROMEDICA και σας καλούμε:

Ολοι μαζί ενωμένοι μια γροθιά, να ξεσηκωθούμε, ενάντια στην απλήρωτη δουλειά και στις παράνομες μειώσεις στους μισθούς που κάνει η εργοδοσία. Εμείς δουλεύουμε τζάμπα και δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας, αλλά τα κέρδη του ομίλου καλά κρατούν. Ο τζίρος του ομίλου το εννεάμηνο του 2012 έφθασε στα 176 εκατ. ευρώ, από 141,6 το 2011, δηλαδή αύξηση 24,4%, ενώ τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν το αντίστοιχο διάστημα σε 30,8 εκατ. ευρώ έναντι 63 χιλιάδων ευρώ ζημιών πέρυσι.

Να αψηφήσουμε την εργοδοτική τρομοκρατία και τους εκβιασμούς, που χρησιμοποιεί για να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους στη Θεσσαλονίκη να υπογράψουν επιχειρησιακή σύμβαση με μειωμένες αποδοχές και με αντάλλαγμα να πληρωθούν ένα μέρος του μισθού τους, που είναι υποχρεωμένη έτσι και αλλιώς να καταβάλει η εργοδοσία. Κάνει παράνομες μειώσεις στους μισθούς 15% τη στιγμή που οι συμβάσεις των εργαζομένων έχουν περάσει σε ατομικό επίπεδο και ισχύει γι' αυτούς η σύμβαση του 2009. Αυτή η σύμβαση μπορεί να αλλάξει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων. Η μετενέργεια με την οποία ο όμιλος εκφοβίζει τους εργαζόμενους δεν μπορεί να εφαρμοστεί στους παλιούς εργαζόμενους αλλά μόνο σε όσους έχουν προσληφθεί με την ΕΓΣΣΕ. Οι συνάδελφοί μας στις κλινικές του ομίλου EUROMEDICA στη Θεσσαλονίκη και στην Κοζάνη διεκδικούν το δίκιο τους. Βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις με μεγάλη συμμετοχή, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους χωρίς περικοπές. Ο αγώνας των συναδέλφων μας να γίνει και δικός μας αγώνας. Οι ίδιες καθυστερήσεις υπάρχουν και σε άλλες κλινικές και εργαστήρια του ομίλου σε όλη τη χώρα. Εχουμε τα ίδια προβλήματα, κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας. Αυτό που θα κάμψει την εργοδοτική αδιαλλαξία είναι η ενότητα των εργαζομένων και ο συντονισμένος αγώνας σε όλο τον όμιλο.

Τα κλαδικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, της Λάρισας, Πειραιά καλούν όλους τους συναδέλφους να οργανώσουμε από κοινού τους αγώνες ενάντια στην εργοδοσία και να διεκδικήσουμε:

-- Αμεσα εδώ και τώρα να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα χωρίς περικοπές!

-- Καμιά μείωση στους μισθούς!

Ολοι μαζικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη 2013 μαζί με το ΠΑΜΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ