Σάββατο 16 Φλεβάρη 2013 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗΣ
Αντιπαλεύουν τις εξελίξεις σε Ταμείο - ΣΣΕ

Με ψήφισμά τους διαφοροποιούνται από την ηγεσία της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών και της ΓΣΕΕ

Την προσπάθεια της ηγεσίας «της διασπαστικής Ομοσπονδίας των Ιατρικών Επισκεπτών να συναινέσει στην εφαρμογή του νόμου της συγκυβέρνησης για τα επικουρικά ταμεία που προβλέπει την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων ή τη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου ως νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου» καταγγέλλουν σε ψήφισμά τους οι εργαζόμενοι στη Συνεταιριστική Φαρμακαποθήκη Αλίμου (ΣΥΝΦΑ) του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ μετά από γενική συνέλευση. Μάλιστα, καλούν όλους τους συναδέλφους του κλάδου την Τετάρτη 27 Φλεβάρη στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) στις 6.30 μ.μ. στην κινητοποίηση που οργανώνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας (ΟΕΦΣΕΕ) για να δηλώσουν πως το Ταμείο είναι των φαρμακοϋπαλλήλων και θα το υπερασπιστούν.

Οπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, «η επιλογή της πλειοψηφίας - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, "Αυτόνομης Παρέμβασης" - του ΔΣ της Ομοσπονδίας των Ιατρικών Επισκεπτών να προχωρήσει στη δημιουργία επαγγελματικού Ταμείου ως ΝΠΙΔ εν κρυπτώ και σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας και τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Παναγόπουλο, δήθεν για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των εργαζομένων του κλάδου και η βιωσιμότητα του Ταμείου οδηγεί τελικά στην πλήρη εφαρμογή του νόμου που προβλέπει μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις έως 45% και κατάργηση των παροχών που είχαμε μέχρι σήμερα (κατασκηνώσεις, δάνεια). Οδηγεί τελικά στην πλήρη απαξίωση του κοινωνικού χαρακτήρα του ταμείου.

Δηλώνουμε ότι η Ομοσπονδία των ιατρικών επισκεπτών και ο Γ. Κονιδάρης δεν εκπροσωπούν τον κλάδο μας και δεν τους έχουμε εξουσιοδοτήσει έτσι ώστε να παίρνουν αποφάσεις για τον κλάδο μας, ούτε για το επικουρικό μας Ταμείο, ούτε για την κλαδική μας σύμβαση. Καλούμε τους συναδέλφους ιατρικούς επισκέπτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στάση που κρατάει η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας τους.

Οι εργαζόμενοι της ΣΥΝΦΑ. δηλώνουμε ότι μαζί με το Συνδικάτο Φαρμάκου και την ΟΕΦΣΕΕ θα αγωνιστούμε για την υπεράσπιση του Ταμείου και της κλαδικής σύμβασης, ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - εργοδοσίας να βάλει στο χέρι το Ταμείο μας και τα δικαιώματα μας».

Ακόμα, η «Αγωνιστική Συσπείρωση» Εργαζομένων «ALAPIS» καταγγέλλει πως «ενώ η ολομέλεια της ΠΟΙΕ είχε αποφασίσει το ζήτημα να κριθεί σε γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, οι γνωστοί "δημοκράτες" που διοικούν την ΠΟΙΕ έστησαν το πανηγύρι που το ονόμασαν "συνδιάσκεψη για το φάρμακο" για να αποσπάσουν τη συναίνεση στη μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε επαγγελματικό ταμείο, εκμεταλλευόμενη το σχετικό αντεργατικό νόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ