Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΤΖΑΜΠΟ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Εμποδίζουν συνδικαλιστική δράση εργαζόμενης

Απαιτούν «συμμόρφωση» για τις συζητήσεις με τους εργαζόμενους και τις ανακοινώσεις του σωματείου

Τη συνδικαλιστική δράση εκλεγμένων μελών της διοίκησης του σωματείου εμποδίζει η εργοδοσία των ΤΖΑΜΠΟ στα Γιάννενα, με στόχο να αποτρέψει κάθε απόπειρα οργανωμένης αντίδρασης των εργαζομένων.

Η εργοδοσία των ΤΖΑΜΠΟ με σχετική εξώδικη επιστολή της κατηγορεί την εργαζόμενη μητέρα Ελπίδα Παπαφράγκου, που είναι και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, για «αντισυμβατική συμπεριφορά».

Η «αντισυμβατική συμπεριφορά» έχει να κάνει με την οργάνωση της πάλης από την πρωτοπόρα εργαζόμενη απέναντι στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και τη μείωση μισθών. Ουσιαστικά επιδιώκεται να αποτραπεί η αντίδραση των εργαζομένων απέναντι στη διαμόρφωση ληστρικών όρων εκμετάλλευσης, για ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη που προωθεί συνολικά το κεφάλαιο, ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματική κερδοφορία.

Γι' αυτήν την «αντισυμβατική συμπεριφορά» η εργοδοσία των ΤΖΑΜΠΟ κατηγορεί την εργαζόμενη μητέρα και συνδικαλίστρια ότι «ενοχλεί τους συναδέλφους προκαλώντας - και μάλιστα πολλές φορές με φορτικό τρόπο - συζητήσεις και ερωτοαποκρίσεις για διάφορα άσχετα θέματα...». Την κατηγορεί για ανάρτηση ανακοινώσεων του ταξικού σωματείου «έγγραφα, όπως λέει, άσχετα με την εργασία».

Για να ενισχύσει τη θέση της η εργοδοσία των ΤΖΑΜΠΟ επικαλείται... διαμαρτυρίες των εργαζομένων, ενώ τη χρεώνει με αδιαφορία και αργούς ρυθμούς δουλειάς. Στο διά ταύτα η εργοδοσία των ΤΖΑΜΠΟ ζητά από τη συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ τη συμμόρφωσή της, διαφορετικά προειδοποιεί με απόλυση, και μάλιστα χωρίς αποζημίωση διότι θα απολυθεί με δική της υπαιτιότητα.

Αμεση και δυναμική ήταν η απάντηση των ταξικών δυνάμεων και του ΠΑΜΕ απέναντι στις προκλήσεις αυτές της εργοδοσίας των ΤΖΑΜΠΟ, που υποδηλώνουν την ανησυχία και το φόβο της να μη σηκώσουν κεφάλι οι εργαζόμενοι. Χτες το μεσημέρι μπροστά από την είσοδο του υποκαταστήματος μοιράστηκε αρχικά στους πελάτες η ανακοίνωση του ταξικού σωματείου και στη συνέχεια έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση των ΤΖΑΜΠΟ, όπου απαιτήθηκε να παρθούν πίσω οι δηλώσεις ενοχοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο στόχαστρο η οργάνωση των εργαζομένων και η δράση των σωματείων(2018-01-27 00:00:00.0)
«Απόλυση με στόχο την τρομοκράτηση»(2012-08-04 00:00:00.0)
Καταγγέλλει απόλυση συνδικαλίστριας στη Ροδόπη(2011-12-28 00:00:00.0)
Εμπόδιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία(2011-05-31 00:00:00.0)
Κάλυψε ξανά τις πρακτικές της πολυεθνικής(2009-02-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ