Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΕΛΛΑΔΟΣ»
Μειώσεις μισθών με τη συνενοχή εργοδοτικών συνδικαλιστών

Σε απεργία πείνας για ένατη μέρα βρίσκεται ο Τάκης Οικονόμου, εργάτης στην «Αλουμίνιον Ελλάδος» (πρώην ΠΕΣΙΝΕ).

Ο εργάτης ωθήθηκε στην παραπάνω ενέργεια ως ένδειξη διαμαρτυρίας μετά τις προκλητικές αξιώσεις της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών μέχρι και 30%, παρά την κερδοφορία της επιχείρησης αλλά και ενάντια στη συμβιβασμένη στάση της πλειοψηφίας του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ). Οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές απέναντι στις αξιώσεις της εργοδοσίας αντί να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων, τους έσυραν στην αυταπάτη για εξεύρεση λύσης μέσω των δικαστηρίων. Ηταν μια κατεύθυνση που αποδείχτηκε αναποτελεσματική, καθώς τα δικαστήρια απέρριψαν τα ασφαλιστικά μέτρα του σωματείου, δίνοντας πάτημα στην εργοδοσία να επιβάλει πλέον ανενόχλητη τις μειώσεις.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε και στην απεργία πείνας τον συγκεκριμένο εργάτη. Ενέργεια που έρχεται περίτρανα να επιβεβαιώσει την αναγκαιότητα οι εργαζόμενοι να οργανωθούν οι ίδιοι από τα κάτω, να ξεμπερδέψουν από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό και την επικίνδυνη δράση του. Να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα και της πάλης τους ενάντια στην εργοδοσία.

Στο πλευρό του Τ. Οικονόμου βρέθηκε, χτες, δηλώνοντας τη συμπαράστασή του, κλιμάκιο της ΝΕ Βοιωτίας του ΚΚΕ, ενώ από την πρώτη στιγμή στέκονται στο πλάι του οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο εργοστάσιο αλλά και της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ