Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ
Να σταματήσει η υπονόμευση της δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης

Στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου περιόδευσε χτες το προεδρείο της Ενωσης

Τρομακτικές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή σε σημείο που να μην υπάρχουν ακόμα και φωτοτυπικά μηχανήματα, μηχανουργεία που από την εγκατάλειψη και τα καλώδια που κρέμονται εγκυμονεί ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, έλλειψη καθηγητών, ασυντήρητα κτίρια, αυτά είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου (ΑΕΝ), στην οποία περιόδευσε χτες αντιπροσωπεία της ΠΕΜΕΝ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Σ. Τσιμπόγλου. Στοιχεία που αποδεικνύουν τη ραγδαία υποβάθμιση της δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης, για να ανοίξει η πόρτα στις ιδιωτικές σχολές που θα «εκδίδουν» «φτηνούς και πειθήνιους» στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, ναυτεργάτες.

Οπως προέκυψε από τη συνομιλία του Σ. Τσιμπόγλου με τους καθηγητές, από την έλλειψη προσωπικού μόλις την περασμένη βδομάδα ξεκίνησαν τα μαθήματα στους πλοιάρχους. Από τους 30 εκπαιδευτικούς στη σχολή πλοιάρχων, αυτή τη στιγμή στη θέση τους είναι οι...8! Ανάλογη είναι η κατάσταση και στις σχολές των μηχανικών.

Οι σπουδαστές αντιμετωπίζουν πρόβλημα και με την πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών τους ταξιδιών. Αν δε βρουν εκπαιδευτικό μπάρκο κινδυνεύουν ακόμα και με διαγραφή. Μόνο από την ΑΕΝ Ασπροπύργου 63 μηχανικοί έμειναν εκτός εκπαιδευτικού ταξιδιού. Ενώ μετά από παρέμβαση της ΠΕΜΕΝ στο υπουργείο Ναυτιλίας και τις εφοπλιστικές Ενώσεις έγινε κατορθωτό να μη διαγραφούν από τη σχολή. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ από το νόμο οι εφοπλιστικές ενώσεις και το υπουργείο έχουν υποχρέωση να εξασφαλίζουν εκπαιδευτικά ταξίδια, οι εφοπλιστές αξιώνουν να επιδοτούνται για το σύνολο των ταξιδιών και να απαλλαχτούν από τις ασφαλιστικές τους εισφορές στο ΝΑΤ. Δηλαδή, απαιτούν τσάμπα ναυτεργατικό δυναμικό.

Ο Σ. Τσιμπόγλου, μιλώντας σε συγκέντρωση των σπουδαστών που έγινε σε αμφιθέατρο της ΑΕΝ, απηύθυνε το κάλεσμα για συσπείρωση με τις ταξικές δυνάμεις, με την ΠΕΜΕΝ, για δυναμικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις ενάντια στην υπονόμευση της δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης που είναι πτυχή της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ