Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΕΣ «FINTEXPORT»
Δέχτηκαν την αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ

Ενα φορτηγό γεμάτο οπωρολαχανικά έφτασε χτες το βράδυ έξω από την πύλη της FINTEXPORT, ένδειξη αλληλεγγύης του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στους εργάτες της εταιρείας που συμπληρώνουν ένα μήνα κατάληψης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Οι εργάτες της FINTEXPORT απαιτούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων ενός χρόνου καθώς και την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου με όλα τα εργατικά δικαιώματα κατοχυρωμένα.

«Είναι συγκινητική η αλληλεγγύη που έρχεται απ' τα ταξικά συνδικάτα, απ' τις Λαϊκές Επιτροπές των όμορων δήμων και μας δίνει μεγάλο κουράγιο και μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε», δήλωσε στο «Ριζοσπάστη» ο Νίκος Μαυρουκλής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της FINTEXPORT. Αλλωστε, τις τελευταίες μέρες όλο και αυξάνεται η αλληλεγγύη από σωματεία και συσπειρώσεις μαζικών φορέων.

Το ΠΑΜΕ, η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, το Συνδικάτο της Αττικής, βρέθηκαν εκεί και χτες το βράδυ δηλώνοντας, για άλλη μια φορά, την έμπρακτη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εργάτες. Ξεκαθάρισαν, δε, πως οι ταξικές δυνάμεις θα στηρίξουν ολόπλευρα τις αποφάσεις του Σωματείου Εργαζομένων της FINTEXPORT και των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων, θα είναι δίπλα τους σε κάθε φάση και στιγμή του αγώνα τους. Οι ίδιοι οι εργάτες, απ' την πλευρά τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα τους. Μέσα απ' τη συζήτηση, που είχε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με τους εργαζόμενους, διαπιστώθηκε πως ένα τέτοιο εργοστάσιο θα μπορούσε να προσφέρει προϊόντα φθηνά και ποιοτικά για το λαό και δουλειές για ακόμη περισσότερους εργαζόμενους αν δεν εξυπηρετούσε τα κέρδη των μονοπωλίων, αλλά το συμφέρον των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ που μετέφερε χτες την αλληλεγγύη ήταν ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής του Γραμματείας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ