Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ψάχνουν συνταγή για επιβίωση των επιχειρηματιών

Παπαγεωργίου Βασίλης

«ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σε μία βιώσιμη βάση» θέλει -όπως μας είπε- η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ. Μόνο που δεν μας εξήγησε, βιώσιμη... για ποιον;

Γιατί έτσι όπως το πάνε το πράγμα, είναι προφανές πως δεν γίνεται να... επιβιώσουμε όλοι σε αυτήν τη χώρα. Για την ακρίβεια, ή ο λαός θα επιβιώσει ή τα συμφέροντα που εκπροσωπεί η Κρ. Λαγκάρντ και οι όμοιοί της.

Κι όσον αφορά το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση είναι προφανές εδώ και πολύ πολύ καιρό ότι έχουν κάνει την επιλογή τους. Μάλιστα την προωθούν με ταχύτατους ρυθμούς.

Είναι καιρός ο λαός να κάνει τη δική του. Να διαλέξει αν θα «τσιμπάει» στις κάθε λογής «εκσυγχρονιστικές» ή «ευρωλαγνικές» κοροϊδίες ή θα πάρει τα πράγματα στα χέρια του και θα διεκδικήσει ό,τι του ανήκει.

Τότε πράγματι θα επιβεβαιωθεί η «ευχή» της Κρ. Λαγκάρντ. Μόνο που θα γίνει... από την ανάποδη.

«ΠΕΤΑΝΕ» ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ εξαγωγές προϊόντων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σε αντίθεση με το ελληνικό εμπορικό ισοζύγιο που παραμένει στατικό!

Βρε περίεργα πράγματα όμως! Πώς γίνεται αυτό ενώ έχουμε κάνει - υποτίθεται - τόσα πολλά βήματα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας; Εντεκα θέσεις μας είπαν πως ανεβήκαμε στην παγκόσμια κατάταξη...

Οι μισθοί μειώνονται, τα βάρη παντός είδους (από φορολογικά έως γραφειοκρατικά) στις εταιρείες εξαφανίζονται και γινόμαστε ένας επενδυτικός παράδεισος.

Μήπως (λέμε μήπως...) κάποιοι μας δουλεύουν άγρια; Μήπως κάποιοι δεν θέλουν να δούμε ότι η «αρένα» της ΕΕ δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια καλή ευκαιρία για τους ισχυρούς να γίνονται ισχυρότεροι, έχοντας κόψει και ράψει τα πάντα στα μέτρα τους;


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ