Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Πιέζει για εξοπλισμό Σύρων αντικαθεστωτικών

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--

Θετική αλλά και επιφυλακτική εμφανίζεται η βρετανική ηγεσία ως προς την προοπτική πλήρους αναγνώρισης της συριακής αντικαθεστωτικής «Εθνικής Συμμαχίας» ως «μοναδικού νομίμου εκπροσώπου του συριακού λαού και ως μεταβατικής κυβέρνησης». Το νέο αντικαθεστωτικό σχήμα στη Συρία «θα μπορούσε να είναι μια αξιόπιστη πολιτική εναλλακτική πρόταση στο καθεστώς Ασαντ, αλλά θα πρέπει να πειστούμε γι αυτό» δήλωνε στο ραδιόφωνο του BBC, χτες το μεσημέρι, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών ώρες πριν συναντηθεί με αντιπροσωπεία της νέας οργάνωσης που έφτασε στο Λονδίνο με τον επικεφαλής της, Αχμάντ Μουάζ αλ Κχάτιμπ.

Ο Χέιγκ υποστήριξε ότι το βρετανικό Υπουργικό Συμβούλιο συζήτησε, την Πέμπτη το βράδυ, το ενδεχόμενο να αρθεί το εμπάργκο πώλησης όπλων κατά της Συρίας, που έχει επιβληθεί από την ΕΕ, αλλά κατέληξε ότι η συζήτηση αυτή στους κόλπους των εταίρων δεν μπορεί να αρχίσει ακόμη. «Θέλουμε πρώτα να τους γνωρίσουμε, να ενημερωθούμε για τα σχέδιά τους και στη συνέχεια θα δούμε πώς θα κινηθούμε» κατέληξε ο Χέιγκ, επιβεβαιώνοντας και αυτός με τη σειρά του ότι πίσω από τη διστακτικότητα του βρετανικού ιμπεριαλισμού να αναγνωρίσει αμέσως, όπως έπραξε η Γαλλία, η Τουρκία και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου -Ομάν, Μπαχρέιν, Κατάρ, Κουβέιτ, Σ. Αραβία, ΗΑΕ- την «Εθνική Συμμαχία» κρύβονται κλιμακούμενες τριβές μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ως προς το εύρος της επιρροής, τους στόχους και μια «επόμενη μέρα» στη Συρία.

Στο μεταξύ, εντός Συρίας, συνεχίζονταν με σφοδρότητα οι συγκρούσεις στην περιοχή του Ραστάν στην επαρχία Χομς, σε σημεία που είχαν τεθεί εδώ και καιρό υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών. Συγκρούσεις και βομβαρδισμοί σημειώνονταν με αμείωτη ένταση και στις νότιες συνοικίες της Δαμασκού, Ντούμα, Ιρμπίν, Μουανταμίγια αλ Σαμ, Χατζάρ αλ Ασουάντ και στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ, ενώ στο Χαλέπι σκληρές μάχες συνεχίζονται γύρω από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ναϊράμπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ