Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Προτεραιότητα η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων

Επιχειρεί να υποβαθμίσει το θέμα Ρουπακιώτη και παραπέμπει σε επόμενο ανασχηματισμό

Μέτρα για το συντονισμό του κυβερνητικού σχήματος, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικό στη γρήγορη εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν από τη Βουλή μελετά το Μέγαρο Μαξίμου, υποβαθμίζοντας τις «δακρύβρεχτες» και εντυπωσιοθηρικές δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης.

Οι δηλώσεις του Α. Ρουπακιώτη δεν προκαλούν καμία ανησυχία σε ό,τι αφορά τη συνοχή του κυβερνητικού συνασπισμού, με δεδομένη και αποδεδειγμένη στην πράξη τη βούληση των τριών κυβερνητικών εταίρων να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, δηλαδή τη μέχρι τέλους εφαρμογή των μέτρων που εξαθλιώνουν το λαό για χάρη του κεφαλαίου.

Αντίθετα, αξιοποιούνται από το πρωθυπουργικό επιτελείο προκειμένου να έρθουν πιο κοντά οι αποφάσεις για το καλύτερο «μοντάρισμα» του κυβερνητικού σχήματος. Οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν στην επόμενη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Τρίτη.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης σήκωσε κορόνες για τους εταίρους - δανειστές, λέγοντας ότι «πάτησαν στο λαιμό» τους δικηγόρους και ότι «απαίτησαν και πέτυχαν να μην υπάρχουν κατώτατα όρια σε αυτούς που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα». Ο ίδιος εξέφρασε ενστάσεις για την αλλαγή του νόμου περί ιθαγένειας, που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΣτΕ.

Συνεργάτες του Α. Σαμαρά θεωρούν ότι οι δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης «χαλάνε λίγο το κλίμα» και γι' αυτό επιχειρούν να τις υποβαθμίσουν, παραπέμποντας τη λύση του προβλήματος στον επόμενο ανασχηματισμό. Πέρα από την εξόφθαλμη προσπάθεια του υπουργού να αποσείσει από πάνω του το μερίδιο της ευθύνης για την άγρια σφαγή του λαού, οι δηλώσεις του δε διαφοροποιούνται επί της ουσίας από την κυβερνητική πολιτική.

«Δεν είμαι κατά του μνημονίου συνολικά αλλά μόνο κατά των διατάξεων που θίγουν τα δικαιώματα των εργαζομένων», δήλωσε χαρακτηριστικά χθες (στον ΑΝΤ1) ο Α. Ρουπακιώτης και συμπλήρωσε προκλητικά ότι «τα μέτρα μου επιβλήθηκαν, δεν τα έγραψα εγώ». Επίσης προσπάθησε να δικαιολογήσει τις επιμέρους διαφωνίες του, επικαλούμενος το σαθρό και χρεοκοπημένο επιχείρημα του κόμματός του (ΔΗΜΑΡ) ότι τάχα μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα «από τα μέσα».

«Υπέγραψα κάτι που κάποιοι άλλοι έγραψαν. Προσπαθώ να αλλάξω τους όρους στη σύμβαση ανάγκης που δεχτήκαμε. Θα προσπαθήσουμε σιγά σιγά να την καλυτερέψουμε», ισχυρίστηκε προκλητικά. Σε άλλο σημείο είπε ότι «κατάπια την απρέπεια και ψήφισα ό,τι μου επιβλήθηκε» και έχυσε κροκοδείλια δάκρυα για τους ανέργους και «όσους έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τα μέτρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ