Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΑΘΗΝΑΣ
Αύριο η ημερίδα για την ανεργία και την ανάπτυξη του κλάδου

Στις 9 π.μ. στα γραφεία του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών

Ημερίδα με θέμα «Αντιμετώπιση της Ανεργίας και της αναδουλειάς στον κλάδο των Κατασκευών - Η πρότασή μας για την ανάπτυξη του κλάδου», διοργανώνει η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας. Η ημερίδα πραγματοποιείται αύριο Κυριακή 18 Νοέμβρη, στην αίθουσα του Συνδέσμου Εγκαταστατών Υδραυλικών Θερμικών και Κλιματιστικών Εργων (οδός Πέτρου Ράλλη και Σαλαμινίας 9, Ταύρος). Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ.

Ο Γιάννης Πάσουλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, μίλησε στο «Ρ» για τις επιδιώξεις της ημερίδας. Αναλυτικά, τόνισε:

«Η κρίση στον κλάδο των κατασκευών εκδηλώθηκε πριν την εκδήλωση της κρίσης στην ελληνική οικονομία.

Οι πολιτικές, οικονομικές εξελίξεις, η καπιταλιστική κρίση, αντικειμενικά όξυναν την κρίση στον κλάδο.

Στον κλάδο των κατασκευών απασχολούνταν πριν την κρίση περίπου ένα εκατομμύριο εργαζόμενοι από τον πρωτογενή τομέα, την εξόρυξη, μεταποίηση, εμπορία, οικοδόμηση, τους μισθωτούς τεχνικούς, τη γραμματειακή υποστήριξη των κατασκευαστικών εταιρειών.

Σήμερα, έχει κάθετα συρρικνωθεί ο κλάδος. Μόνο τους τελευταίους 36 μήνες στον κλάδο των κατασκευών χάνονται 4.361 θέσεις εργασίας κάθε μήνα.

Επιδίωξη της ημερίδας είναι:

  • Να αναδείξουμε το πρόβλημα της ανεργίας συνδεδεμένο με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και την αντιμετώπισή της ως πρόβλημα που δεν απασχολεί μόνο τον κλάδο των κατασκευών, αλλά και τα στρώματα των αυτοαπασχολούμενων που η επαγγελματική τους δραστηριότητα είναι στα πλαίσια του κλάδου.
  • Ανάπτυξη πάλης για την ανακούφιση των ανέργων, αντιμετώπιση των άμεσων προβλημάτων που βιώνουν οι άνεργοι και οι οικογένειές τους, οι επαγγελματοβιοτέχνες.
  • Να δώσουμε ολοκληρωμένα την πρόταση του ταξικού κινήματος για το χώρο των κατασκευών, για έργα που να βελτιώνουν τη ζωή των λαϊκών στρωμάτων για ασφαλή και φθηνή κατοικία.
  • Η πρότασή μας, για δημιουργία ενιαίου δημόσιου κατασκευαστικού φορέα, είναι συνδεδεμένη με ρήξη με τις σημερινές πολιτικές, απαιτεί άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρο θα έχει τις λαϊκές ανάγκες και όχι την ανάγκη της αύξησης της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Τα αποκρυσταλλώματα αυτής της ημερίδας θα αποτελέσουν εργαλείο κοινής δράσης με όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο για να έχουμε ουσιαστική επαφή με τους άνεργους, να προσανατολίσουμε την πάλη του κλάδου στην κατεύθυνση της σύγκρουσης με τις πολιτικές που μόνιμα μας οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ