Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΕ
Κλείστε τα αυτιά στις σειρήνες του εκβιασμού

Καταγγέλλει την τρομοκράτηση των εργαζομένων για να συμμετάσχουν στις «οικειοθελείς αποχωρήσεις»

Με τον εκβιασμό των απολύσεων, τη μεταφορά τους σε θυγατρικές εταιρείες, νέες μειώσεις μισθών, κ.λπ., εκβιάζει τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ η διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου να τους «πείσει» να αποδεχτούν την απόλυσή τους, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα των «οικειοθελών αποχωρήσεων». Το σκηνικό τρόμου και εκβιασμού που έχει στηθεί στον ΟΤΕ αυτό το διάστημα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενιαία Συνδικαλιστική Κίνηση Εργαζομένων ΟΤΕ (ΕΣΚ ΟΤΕ).

Η παράταξη καταγγέλλει χαρακτηριστικά ότι «στελέχη της Διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού, προϊστάμενοι και γραμματείες όλων σχεδόν των υπηρεσιακών λειτουργιών, ξεπέρασαν κάθε όριο "υπηρεσιακού έργου" ενημέρωσης των εργαζομένων. Εκτός από τις προσωπικές επιστολές ενημέρωσης που στάλθηκαν στους "ενδιαφερόμενους", μεθοδεύεται η κατατρομοκράτησή τους και η ένταση του κλίματος ανασφάλειας και μέσω προσωπικών τηλεφωνημάτων όπου τους καλούν να σπεύσουν γρήγορα να κάνουν αίτηση και να πάρουν αριθμό πρωτοκόλλου, γιατί το πρόγραμμα είναι για το καλό τους και περιορισμένο. Γιατί, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο απολύσεων, τη μεταφορά τους σε θυγατρικές με αβέβαιο μέλλον, νέα μείωση μισθών, την κατάργηση του εφάπαξ κ.λπ.».

Αυτό γιατί, όπως τονίζει, «το ποσοστό συμμετοχής δεν καλύπτει τις προσδοκίες της Διοίκησης γι' αυτό δημιουργούν κλίμα σύγχυσης και ανασφάλειας και εκβιασμού στους εργαζόμενους, προκειμένου να αποφασίσουν σε καθεστώς πίεσης με δεδομένες τις ασφυκτικές ημερομηνίες που έχουν θέσει».

Δε χόρτασε, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η παράταξη «με την κερδοφορία του 9μήνου των 308 εκ. ευρώ που προέκυψε από τις δικές μας μειώσεις μισθών. 80 εκ. ευρώ βάζει στα ταμεία του κάθε χρόνο από αυτές τις μειώσεις (50 από τη ΣΣΕ και 30 από τις μονομερείς περικοπές). Θέλει κι άλλα».

Η ΕΣΚ - ΟΤΕ απαιτεί από τις ηγεσίες της ΟΜΕ και των σωματείων να συγκαλέσουν άμεσα έκτακτα ΔΣ και να πάρουν θέση. «Η ουδετερότητά τους σημαίνει ανοικτά στήριξη στην πράξη των στόχων της εργοδοσίας. Είναι χρέος των εργαζομένων να τους δώσουμε την απάντηση. Να τρομοκρατήσουμε εμείς την εργοδοσία και τους "φρονίμους". Να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ