Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αντίθετο με τις απολύσεις

Tην αντίθεσή του στις απολύσεις εργαζομένων εξέφρασε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στην προχτεσινή του συνεδρίαση. Στο σχετικό ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι η Περιφέρεια δε θα αποστείλει στα αρμόδια υπουργεία και κυβερνητικά όργανα καμία λίστα με ονόματα εργαζομένων που απειλούνται με διαθεσιμότητα και απόλυση. Ενώ δε θα προχωρήσει σε καμία κατάργηση οργανικής θέσης. Σημειώνεται επίσης ότι ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) Γ. Σγουρός, θα αναλάβει πρωτοβουλία για το συντονισμό ενεργειών με συλλογικά όργανα των δήμων και των περιφερειών καθώς και τους εργαζόμενούς τους ώστε να μην υπάρξουν απολύσεις.

Κατά πλειοψηφία το σώμα ενέκρινε την πρόταση του Γ. Σγουρού, οι αποδοχές των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής να καλυφθούν, για όσο διάστημα διαρκεί το Μεσοπρόθεσμο, από έσοδα της Περιφέρειας. Την πρόταση καταψήφισαν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ, καθώς, όπως τόνισαν, το πρόβλημα είναι πρωτίστως πολιτικό. Παράλληλα διασπά τον ενιαίο αγώνα των εργαζομένων, ενώ δεν τους κατοχυρώνει από νέες αποφάσεις που οδηγούν σε περαιτέρω απολύσεις.

Την πρόταση αυτή καταψήφισε επίσης ο εκπρόσωπος της παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Σε άλλους δήμους

Απόφαση να μη δώσει κανένα κατάλογο υπαλλήλων για διαθεσιμότητα πήρε χτες και η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κρήτης. Αντίστοιχη απόφαση πήρε χτες και το Δημοτικό Συμβούλιο Τανάγρας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ