Σάββατο 17 Νοέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Το εργατικό κίνημα να βάλει τη Χρυσή Αυγή στο περιθώριο

Την επιχείρηση τρομοκράτησης που έστησαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13 Νοέμβρη, με στόχο να καλλιεργηθεί κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος συνολικά των εργαζομένων του δήμου κατήγγειλε η γενική συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων.

Η επίθεση εκδηλώθηκε όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αποκάλυψαν την ταξική πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και το ρόλο της Χρυσής Αυγής. Η άμεση αντίδραση των εργαζομένων του δήμου και εργατοϋπαλλήλων της περιοχής που έσπευσαν εκεί, ανάγκασε τη συμμορία της Χρυσής Αυγής σε φυγή.

Σε ανακοίνωση του σωματείου επισημαίνεται: «Ενα εργατικό λαϊκό κίνημα της ρήξης και της ανατροπής μπορεί να εξουδετερώσει το φασισμό και το ναζισμό, που είναι γέννημα θρέμμα του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος, να μετατρέψει οργανώσεις σαν τη "Χρυσή Αυγή" σε περιθωριακές ομάδες».

Καταγγελία εξέδωσε και η Κομματική Οργάνωση Περάματος του ΚΚΕ επισημαίνοντας: «Η απάντηση που έδωσαν οι εργαζόμενοι στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, δείχνει πώς ο λαός μπορεί να απομονώσει, να αποκαλύψει και να αντιμετωπίσει την τρομοκρατική και εγκληματική δράση των νεοναζιστικών οργανώσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ