Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ
Κροκοδείλια δάκρυα για τους μετανάστες

Επί της διαδικασίας οι ενστάσεις τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα της ιθαγένειας

Κροκοδείλια δάκρυα χύνουν για τους μετανάστες και τα δικαιώματά τους οι κυβερνητικοί εταίροι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με αφορμή την εντολή που έδωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός να αλλάξει μέσα στις επόμενες εφτά μέρες ο νόμος για την ιθαγένεια («νόμος Ραγκούση»), μετά τη δεύτερη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές ορισμένες από τις βασικές διατάξεις του.

Ενδεικτική για το ρατσισμό και το σκοταδισμό που «ταΐζουν» η συγκυβέρνηση και το ΣτΕ με τέτοιες αποφάσεις, είναι η ανακοίνωση της φασιστικής Χρυσής Αυγής, η οποία, με εμετική φρασεολογία υποδεικνύει ότι «ο νόμος Ραγκούση κρίθηκε αντισυνταγματικός και πρέπει να καταργηθεί τώρα». Καλεί, επίσης, τη ΝΔ να συμμορφωθεί άμεσα με την απόφαση του Δικαστηρίου.

Η ΔΗΜΑΡ αναλώθηκε στην ανακοίνωσή της σε κορόνες για «καμία υποχώρηση απέναντι στο ρατσισμό», ενώ την αντίθεσή του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς εξέφρασε και το ΠΑΣΟΚ, με δήλωση της εκπρόσωπου Τύπου, Φώφης Γεννηματά. Είναι, ωστόσο, ενδεικτικό το γεγονός ότι σε επικοινωνία που είχε ο Φ. Κουβέλης με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χ. Αθανασίου, επικέντρωσε την κριτική του στη σπουδή της κυβέρνησης για τα θέματα της ιθαγένειας, τη στιγμή μάλιστα που - όπως είπε - η απόφαση του ΣτΕ δεν έχει καν δημοσιευθεί!

Η υποκρισία βγάζει μάτι από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι στηρίζουν το σύνολο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της συγκυβέρνησης και της ΕΕ, αλλά και τα πογκρόμ του λεγόμενου «Ξένιου Δία». Μετά τις ενδοκυβερνητικές ενστάσεις, που όπως φαίνεται αφορούν στη διαδικασία και όχι στην ουσία, το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε ότι δεν προτίθεται να καταθέσει νέο νόμο για την ιθαγένεια, αν δεν τον θέσει πρώτα σε διαβούλευση.

Το ΚΚΕ

Σε σχόλιο που εξέδωσε, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Παρά το ότι το ΚΚΕ άσκησε κριτική στο νόμο Ραγκούση και έθεσε συγκεκριμένο πλαίσιο για το πολύ σοβαρό ζήτημα του μεταναστευτικού, το γεγονός ότι η κυβέρνηση αποδέχεται την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δείχνει ότι ξεκινά να κάνει το βίο των μεταναστών αβίωτο, ακόμα και αυτών που κατοικούν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ