Παρασκευή 16 Νοέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κάνει «ταμείο» για λογαριασμό των τραπεζών

Συνάντηση με τον Γ. Προβόπουλο είχε χτες ο Ε. Βενιζέλος

Να εμφανίσει τους τραπεζικούς ομίλους σαν στυλοβάτες της ανάπτυξης που θα φέρει τάχα ευημερία στο λαό, για να δικαιολογήσει τα πακέτα των δισ. ευρώ που τους έχουν χορηγήσει οι αστικές κυβερνήσεις, επιχείρησε χτες ο Ε. Βενιζέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι στόχος της συγκυβέρνησης είναι να υπάρξει «ένα σύμφωνο ρευστότητας με τις τράπεζες» για να ενισχυθεί η «πραγματική οικονομία, για να υπάρξουν επενδύσεις, να υπάρξουν θέσεις εργασίας». Η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αφορά την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλίων και στηρίζεται στην παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης.

«Ο ελληνικός λαός βάζει πολλά λεφτά στις τράπεζες, για να στηρίξει, όχι μόνο τις καταθέσεις, αλλά και τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία για να υπάρξουν επενδύσεις, να υπάρξουν θέσεις εργασίας. Αυτό λοιπόν πρέπει να το διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να κρύψει ότι μέσω της στήριξης των τραπεζών, οι αστικές κυβερνήσεις στηρίζουν το κεφάλαιο και μόνο.

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο οι κυβερνήσεις Καραμανλή - Παπανδρέου - Παπαδήμου - Σαμαρά έχουν δώσει στους τραπεζικούς ομίλους, από το 2008 μέχρι το 2012, κεφάλαια που ανέρχονται συνολικά στα 186 δισ. ευρώ, ενώ με την ανακεφαλαιοποίηση ετοιμάζουν άλλα 25! Η αποπληρωμή αυτών των πακέτων, φορτώνεται εξολοκλήρου στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων.

Για να θολώσει τα νερά, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χτες ότι θα καταθέσει πρόταση νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Οπως έχει δείξει και προηγούμενη νομοθετική πρωτοβουλία, στόχος τους είναι η διασφάλιση των κεφαλαίων των τραπεζών, μέσω της επιμήκυνσης με δυσβάστακτα επιτόκια της αποπληρωμής στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ