Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Παίζουν τον «παπά» με κυβέρνηση και τρόικα

Επιμένουν στη χρονική μετάθεση της ψηφοφορίας για τα εργασιακά, για να υπερψηφίσουν το σύνολο των μέτρων

Συνεδριάζουν και σήμερα για τις τελικές τους αποφάσεις η Εκτελεστική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ, μετά και το χτεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα ολοκληρώθηκε. Πριν απ' αυτό, στελέχη του κόμματος εξέφραζαν την πεποίθηση ότι τελικά θα υπάρξει μια έστω «ελάχιστη παραχώρηση» που θα τους επέτρεπε να ψηφίσουν το πακέτο.

Σε ανακοίνωσή της μετά το μήνυμα του Αντ. Σαμαρά, και ενώ είχαν συνεδριάσει η Εκτελεστική της Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως «η κατάληξη της διαπραγμάτευσης δεν τη βρίσκει σύμφωνη» και πως «εμμένει στις θέσεις της».

Ο Φ. Κουβέλης συναντήθηκε χτες και με τον επικεφαλής των σοσιαλδημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χ. Σβόμποντα, στον οποίο, αφού επισήμανε την προσήλωση του κόμματός του στην ευρωενωσιακή ενοποίηση, κατέθεσε το αίτημα να μη συμπεριληφθούν «οι αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά» στο πακέτο των μέτρων, ισχυριζόμενος ότι αυτές «βρίσκονται έξω από το ευρωπαϊκό δημοκρατικό κεκτημένο»! Απ' την πλευρά του, πάντως, ο Χ. Σβόμποντα ζήτησε την ψήφιση του πακέτου, ώστε να μη διαταραχτεί η κυβερνητική συνοχή, εκτιμώντας ότι μια προσφυγή στις κάλπες θα ήταν καταστροφή.

Μιλώντας χτες στον ΣΚΑΪ ο Δ. Χατζησωκράτης ζήτησε και πάλι να αποσυρθεί προσωρινά το πακέτο των εργασιακών και να έρθει για συζήτηση και ψήφιση λίγο αργότερα, «όταν θα υπάρχει μια ηρεμία στη χώρα μέσα από τη νευρικότητα που έχουν προκαλέσει τα 13,5 δισ.», επιβεβαιώνοντας ότι κάθε άλλο παρά τους πήρε ο πόνος για τους εργαζόμενους, τους οποίους εμπαίζουν με προκλητικό τρόπο. Πρόσθεσε ακόμα ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν κυβερνητική κρίση και ότι η κυβέρνηση «έχει τη δεδηλωμένη από την πλευρά μας».

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή τους οι Α. Νεφελούδης και Ο. Βουδούρης διερωτώνται «τέλος στη συγκυβέρνηση ή πολιτική κωλοτούμπα;», θέτοντας τον Φ. Κουβέλη μπροστά σε αυτές τις δύο επιλογές. Σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, στο οποίο επίσης η ΔΗΜΑΡ είχε εκφράσει επιμέρους ενστάσεις, η Κοινοβουλευτική Ομάδα προσανατολίζεται να ψηφίσει αύριο «παρών» επί της αρχής και να καταψηφίσει τα άρθρα 2, 3 και 5 που αφορούν στη συμμετοχή του Δημοσίου σε στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ