Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι για τα μονοπώλια...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΜΑ ΤΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ τελικά είναι οι «Ευρωπαίοι εταίροι» μας. Και τους είχαμε παρεξηγήσει. Να, ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας, ο Π. Μοσκοβισί ζητάει αμοιβαιοποίηση του χρέους στην ΕΕ. Κάτι σαν ευρωομόλογο δηλαδή!

Αλλά και η Α. Μέρκελ, δεν πάει πίσω. Το 'πε χθες καθαρά: Χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία στο θέμα της Ελλάδας και να υπάρξουν ειδικά μέτρα εφόσον δεν επιτευχθούν οι απαραίτητοι ρυθμοί ανάπτυξης.

Κι ο επικεφαλής των σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, όμως, ο Χ. Σβόμποντα, τα είπε ωραία. Κι αυτός ευελιξία και συμφωνίες χωρίς επιβολή μέτρων «απ' έξω» ζητάει για την Ελλάδα.

Τελικά, υπάρχει κατανόηση, καλοσύνη, συμπάθεια, αλληλεγγύη, αγάπη. Είμαστε στην αγκαλιά μιας πραγματικά συμπονετικής Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Βέβαια υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια: Ολοι οι παραπάνω (και μαζί τους άλλοι πολλοί ανάλογων ιδιοτήτων) συμφωνούνε σε ένα πράγμα: Πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Με λίγα λόγια όταν τσακίσουμε και το τελευταίο εργατικό δικαίωμα, όταν δημιουργήσουμε ένα στρατό ανέργων και εξαθλιωμένων εργαζόμενων κατάλληλων για τις «επενδύσεις» τους, τότε θα έχουμε την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Α, ναι πρέπει επίσης να εκποιήσουμε κι ό,τι απέμεινε στο δημόσιο τομέα. Βλέπετε οι επενδύσεις εκτός από πάμφθηνο εργατικό δυναμικό θέλουν και ...χώρο.

ΚΑΛΑ ΑΣ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ λιγάκι οι ...αναλυτές των τεκταινομένων στο ΠΑΣΟΚ. Ετσι όπως μας τα παρουσιάζουν, ο Ε. Βενιζέλος «σκίζεται» και προσπαθεί να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν τα μέτρα ενώ αυτοί αντιδρούν. Σιγά...

Ολοι τους ξέρουν καλά σε τι κυβέρνηση έχουν μπλέξει, πού το πάει και τι ακριβώς θέλει να κάνει. Μόνο ένα τους «καίει». Να βρουν τρόπους να το «πλασάρουν» στην - όποια - εκλογική τους πελατεία.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ