Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Οργανώνει την αγωνιστική αλληλεγγύη

Δυναμώνει τις πολύμορφες πρωτοβουλίες μαζί με τον αγώνα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Η αλληλεγγύη πρέπει να δυναμώνει την οργανωμένη λαϊκή πάλη (φωτ. από πρόσφατη απεργία)
Η αλληλεγγύη πρέπει να δυναμώνει την οργανωμένη λαϊκή πάλη (φωτ. από πρόσφατη απεργία)
Πρωτοπόρα δράση για την οργάνωση της ταξικής και με αγωνιστικό χαρακτήρα αλληλεγγύης αναπτύσσει, εδώ και καιρό, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, από κοινού με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης εντάσσονται οι κινητοποιήσεις που οργανώνει για να μην κοπεί το ρεύμα, το νερό, το αέριο σε ανέργους και οικονομικά αδύναμους που δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ για τ' ακίνητα και τα άλλα χαράτσια των λογαριασμών, για να μην πληρώνουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για την υγεία στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, για να έχουν όλοι οι άνεργοι επίδομα ανεργίας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για να μη χαρατσώνονται οι οδηγοί τα διόδια κ.ά.

Ταυτόχρονα, το ΕΚΛ ανοίγει νέους δρόμους σ' αυτή τη δράση, καθώς:

  • Ξεκίνησε, μαζί με το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Λάρισας, την παροχή δωρεάν μαθημάτων σε μαθητές γυμνασίου - λυκείου, παιδιά ανέργων, μονογονεϊκών οικογενειών και ορφανών. Παράλληλα, οργανώνει την πάλη για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και σ' αυτή την κατεύθυνση, αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσά του, διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία και την Ενωση Γονέων Λάρισας εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Εκπαίδευση.
  • Δημιουργεί τράπεζα αίματος που θα δίνεται σε όσους εργαζόμενους κι ανέργους έχουν ανάγκη (Το ΕΚΛ καλεί να δηλώσουν συμμετοχή όσο περισσότεροι αιμοδότες γίνεται, ούτως ώστε να ξεκινήσει σύντομα η λειτουργία της).
  • Προετοιμάζεται να οργανώσει δωρεάν νομική στήριξη σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν, ή βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.
  • Στις ημέρες των γιορτών οργανώνει εκδηλώσεις για τα παιδιά των ανέργων.
Οχι «φιλανθρωπία»

Οπως, πολλές φορές, έχει ξεκαθαρίσει η ταξική διοίκησή του, το ΕΚΛ δεν αντιμετωπίζει την αλληλεγγύη ως φιλανθρωπία, ή γενικά ως εθελοντισμό, που υποκαθιστά την κρατική ευθύνη, αλλά ως μαχητική έκφραση στήριξης στους ανέργους και στις οικογένειές τους, στις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, στα παιδιά τους, θεωρώντας τη βασικό στοιχείο της συνολικής δράσης του και όχι αποσπασμένο στοιχείο έξω από τις γραμμές του.

Την προωθεί συνδυασμένα με την οργάνωση της πάλης για τα εργατικά προβλήματα, μέσα από τα σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές και όχι μέσα από τη δημιουργία διάφορων ξεχωριστών δομών που επιδιώκουν την ενσωμάτωση στο σύστημα των φτωχών ανθρώπων και αντιστρατεύονται την οργανωμένη πάλη μέσα από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Επιδιώκει, δε, να αναπτύσσεται σε μαζική κλίμακα, σε έναν αγώνα, αλλά και στην καθημερινή δράση, για κάθε έναν που υποφέρει, έτσι που να γίνεται πράξη το «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Το ΕΚΛ έχει καταγγείλει ότι με πρόσχημα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που γεννά το καπιταλιστικό σύστημα, στήνονται διάφορες «δομές κοινωνικής αλληλεγγύης», από το αστικό κράτος και κόμματα, την εργοδοσία, την εκκλησία, τους δήμους, διάφορες ΜΚΟ και φορείς, επιδιώκοντας να συγκαλύψουν τις ταξικές αιτίες των προβλημάτων, να εξοικειώσουν τους ανέργους και τους εργαζόμενους με τη φτώχεια, τη «φιλανθρωπία» σαν τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων, ξεκόβοντάς τους από τον οργανωμένο ταξικό αγώνα.

Θεωρεί ότι τα προβλήματα αυτά είναι γέννημα του καπιταλισμού και των πολιτικών που εφαρμόζουν τα κόμματά του κι επομένως δεν μπορούν να λυθούν με τη «φιλανθρωπία» και την ελεημοσύνη αυτών που ευθύνονται για τα λαϊκά προβλήματα, χωρίς να καταργηθεί η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, χωρίς να πάρει την εξουσία η εργατική τάξη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συμπάθεια για τους ανέργους και τίποτε άλλο(2014-11-05 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες για τα παιδιά εργαζομένων και ανέργων(2014-09-18 00:00:00.0)
Σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης(2013-09-04 00:00:00.0)
Οργάνωση της ταξικής αλληλεγγύης, μέτρα για τους άνεργους(2013-07-04 00:00:00.0)
Διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών που έχουν ανάγκη(2012-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ