Τρίτη 16 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Μαζική συμμετοχή στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Από τη χτεσινή γενική συνέλευση
Από τη χτεσινή γενική συνέλευση
Η μαζική παρουσία των μεταλλεργατών, η υπερψήφιση από την πλειοψηφία του πλούσιου απολογισμού και προγραμματισμού δράσης, της ταξικής διοίκησης, αλλά και τα αποτελέσματα από την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής, ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν στη χτεσινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά που έγινε στο αμφιθέατρο του Πειραιά και έδειξαν την ανάγκη των μεταλλεργατών να διαφυλάξουν την αταλάντευτη ταξική πορεία του Συνδικάτου τους, για να συνεχίσει να αποτελεί εργαλείο στα χέρια τους για την οργάνωση των αγώνων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τους καταδικάζει στην ανεργία και την ανέχεια.

Διάθεση που οι μεταλλεργάτες καλούνται να τη μετατρέψουν σε συγκεκριμένη απόφαση υπερψηφίζοντας ξανά με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα, πιο μαζικά τις ταξικές δυνάμεις της «Αγωνιστικής Ενότητας Μεταλλεργατών» (ΑΕΜ), παράταξης ενταγμένης στη δύναμη του ΠΑΜΕ, στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο, που αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του Νοέμβρη. Το επισφράγισμα της χτεσινής συνέλευσης ήταν η εκλογή της 5μελούς εφορευτικής επιτροπής όπου οι μεταλλεργάτες έδωσαν 3 έδρες στην ΑΕΜ και δύο στο συνδυασμό «Εργατική Ενότητα Μεταλλεργατών» (ΕΕΜ) που έχουν συγκροτήσει «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ) και στελέχη της ΠΑΣΚΕ. Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε και ψήφισμα για τη στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ και την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Σ. Πουλικόγιαννης, με την εισήγηση επικεντρώθηκε στη σημασία που έχει σε συνθήκες ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στους εργαζόμενους από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, τα γερά, μαζικά, ταξικά συνδικάτα, που απομονώνοντας τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, θα είναι οργανωτές στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης στους χώρους δουλειάς, πρωτοπόροι στην ανάπτυξη των αγώνων στις γειτονιές, στη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας που θα δώσει το σύνθημα της αντεπίθεσης. Απηύθυνε το κάλεσμα της μαζικής συμμετοχής στην αυριανή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας για την προστασία των ανέργων και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη στον ηλεκτρικό σταθμό.

Από την πλευρά της ΕΕΜ, ο Τ. Καραγιαννάκης, επικεφαλής της παράταξης, μιλώντας στη συνέλευση, απέδωσε όλα τα προβλήματα και την ανεργία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, στην ΑΕΜ και το ΠΑΜΕ. Χαρακτήρισε την ΑΕΜ «διασπαστές που λειτουργούν για μικροκομματικές σκοπιμότητες», που «δεν ασχολούνται με τα προβλήματα του κλάδου», όταν η ΕΕΜ προσπάθησε να διασπάσει το Συνδικάτο με την επιχείρηση συγκρότησης αντισύνδεσμου, προσπάθεια που έριξαν το κενό οι μεταλλεργάτες. Μάλιστα επιτέθηκε και στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας κάνοντας λόγο για «100 ανθρώπους που πηγαινοέρχονται»...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ