Τρίτη 16 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Τρομοκρατικές απολύσεις από εργολάβους

Την τρομοκρατική - όπως χαρακτηρίζει - επίθεση του εργολαβικού συνεργείου που έχει αναλάβει το έργο της καθαριότητας στο νοσοκομείο της Νίκαιας, σε βάρος των εργαζομένων, με την απόλυση και τρίτου εργαζόμενου και εκλεγμένου στη Σωματειακή Επιτροπή, επειδή πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το σωματείο Καθαριστριών Πειραιά.

Οι εργαζόμενοι αυτοί είχαν πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Και σαν να μη φτάνουν οι απολύσεις, στην ανακοίνωση καταγγέλλεται πως σε προγραμματισμένο ραντεβού του σωματείου, με εκπρόσωπο της εταιρείας και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, «ο δικηγόρος της εταιρείας που συμμετείχε στη συνάντηση, επιτέθηκε, προπηλάκισε προσπαθώντας να χτυπήσει τη συναδέλφισσά μας (μία από τις απολυμένες εργαζόμενες). Με την παρέμβαση των εκπροσώπων και των συναδέλφων απετράπη η επίθεση».

Το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους σε κοινό αγώνα για την ακύρωση των απολύσεων των τριών εργαζομένων και για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους χωρίς ιδιωτικά συνεργεία στο χώρο της υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ