Τρίτη 16 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Κανένας εργαζόμενος εκτός ΒΑΕ

Κινητοποίηση χτες στο υπουργείο Εργασίας

Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα» διαδήλωσαν χτες εκπρόσωποι των εργαζομένων σε Φάρμακο - Καλλυντικό
Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα Βαρέα» διαδήλωσαν χτες εκπρόσωποι των εργαζομένων σε Φάρμακο - Καλλυντικό
Να παραμείνει ο κλάδος στο καθεστώς των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων με ισχύ των σχετικών διατάξεων του 1985 απαίτησαν χτες το απόγευμα εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Φαρμάκου, των επιχειρησιακών σωματείων των φαρμακευτικών επιχειρήσεων και εργαζόμενοι, με διαδήλωση στο υπουργείο Εργασίας.

Παρότι είχε ανακοινωθεί η κινητοποίηση ο υφυπουργός Εργασίας ήταν για ακόμη μια φορά ...απασχολημένος με την τρόικα, ενώ αρχικά εμπόδισαν τους συνδικαλιστές ακόμη και να εισέλθουν στο υπουργείο. Αλλωστε, και το κόψιμο μιας σειράς κλάδων από τα ΒΑΕ εντάσσεται στα συνολικά αντεργατικά μέτρα για να γίνουν πάμφθηνοι οι εργαζόμενοι και για να μειωθεί το λεγόμενο μη μισθολογικό κόστος. Τελικά οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον διευθυντή του υπουργείου, ο οποίος ...δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα δίκαια αιτήματά τους.

Να θυμίσουμε πως αρχικά ο κλάδος του φαρμάκου - καλλυντικού δεν ήταν να εξαιρεθεί από τα ΒΑΕ. Στη συνέχεια, αιφνιδιαστική εγκύκλιος του ΙΚΑ έφερε από την «πίσω πόρτα» κι εντελώς αντιεπιστημονικά το πέταγμα του κλάδου από τα ΒΑΕ. Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος λέει πως στα ΒΑΕ θα είναι μόνο οι εργαζόμενοι του κλάδου που απασχολούνται στην πρωτογενή παραγωγή των πρώτων υλών, την ώρα που πρωτογενής παραγωγή δεν υπάρχει στην Ελλάδα και που εξίσου επικίνδυνο αντικείμενο έχουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, όπως π.χ. εκείνοι που κάνουν τις προσμείξεις των πρώτων υλών. Τέλος, συνδικαλιστές κι εργαζόμενοι απαίτησαν να παγώσει η διαδικασία εφαρμογής της εγκυκλίου στους χώρους δουλειάς και δήλωσαν πως είναι σε επιφυλακή για αγωνιστική απάντηση του κλάδου, με μεγάλο σταθμό την πανελλαδική απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ