Τρίτη 16 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012 ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Οργάνωσε σύσκεψη στην Αττική

Με στόχο την επιτυχία της απεργίας

Σύσκεψη για την οργάνωση της απεργίας, την Πέμπτη, έκαναν, προχτές, στο ΤΕΙ Πειραιά, οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Σπουδαστών, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές μετέφεραν εμπειρία απ' το προηγούμενο διάστημα και τόνισαν πως η απεργία είναι σταθμός στην αγωνιστική δράση.

Σημειώθηκε ότι κάθε Επιτροπή Αγώνα πρέπει με σχέδιο, σε κάθε σχολή, σε κάθε έτος, να καλέσει τους φοιτητές και τους σπουδαστές σε δυναμική και μαζική συμμετοχή στην απεργία, με το μπλοκ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών καλούν σε Γενικές Συνελεύσεις σε όλους τους Συλλόγους, είτε με απόφαση ΔΣ, είτε με υπογραφές, για αγωνιστικές αποφάσεις για την απεργία, αλλά και για τοπικές κινητοποιήσεις για τα οξυμένα προβλήματα στα ιδρύματα. Επίσης, οι Επιτροπές Αγώνα θα καλέσουν σε αποφάσεις για την απεργία σε κάθε έτος, σε κάθε εργαστήριο.

Κινητοποιήσεις για τη σίτιση

Για τα προβλήματα στις σχολές το ΜΑΣ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, στις εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης του Πανεπιστημίου ΑΕ και διοργανώνει αγώνες για τη σίτιση και τη στέγαση.

Οπως μεταφέρθηκε στη σύσκεψη, η εικόνα στη σίτιση και στη στέγαση είναι τραγική. Για παράδειγμα, στη ΦΕΠΑ 300 φοιτητές που έκαναν αίτηση θα μείνουν χωρίς δωμάτιο, ενώ στη Γεωπονική «βγήκαν» 600 κάρτες σίτισης, ενώ οι φοιτητές είναι 3.000. Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Αθήνας από χτες και κάθε μέρα μέχρι την Παρασκευή θα κάνουν κινητοποιήσεις στα εστιατόρια, «μπλοκάροντας» τις ταμειακές μηχανές, ώστε οι φοιτητές να τρώνε δωρεάν. Την Παρασκευή θα γίνει κινητοποίηση στη Λέσχη του Πανεπιστημίου Αθήνας για να δοθούν κάρτες σίτισης σε όλους.

Σήμερα θα γίνει κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΕΜ Πολυτεχνείου για τη σίτιση από τις Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ, στις σχολές του ιδρύματος και το Φοιτητικό Σύλλογο της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ