Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Είναι μονόδρομος η ενιαία πάλη για δουλειά με δικαιώματα

Μαζική η συμμετοχή στην προχτεσινή σύσκεψη

Από τη συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής στην κλαδική απεργία που έγινε στο Μέταλλο, στις 20 Σεπτέμβρη
Από τη συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής στην κλαδική απεργία που έγινε στο Μέταλλο, στις 20 Σεπτέμβρη
«Οχι άλλη αναμονή. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Συντονίζουμε τη δράση μας για κοινό αγώνα σε όλο τον κλάδο, οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής».

Με αυτές τις φράσεις, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σωτήρης Πουλικόγιαννης, «άνοιξε» τη σύσκεψη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας που έγινε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, για τον απολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης. Ενώ το μαζικό «παρών» που έδωσαν συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, Ελευσίνας και τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, ήταν αδιάψευστο στοιχείο ότι η Συντονιστική Επιτροπή έχει αρχίσει να μετράει θετικά βήματα.

Αποφάσισαν να συνεχιστούν ακόμα πιο οργανωμένα οι παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς με συζήτηση εργάτη, τον εργάτη. Νέα σύσκεψη την ερχόμενη βδομάδα όπου θα καθοριστεί και συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης. Στόχος να αναδειχθεί η ανάγκη του συντονισμού και της κοινής δράσης των εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία με συγκεκριμένο πλαίσιο που έρχεται σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης, ΕΕ - που για τα κέρδη των μονοπωλίων οδηγεί σε διάλυση τη ναυπηγική βιομηχανία και καταδικάζει τους εργαζόμενους στην ανεργία - η οικοδόμηση μετώπου πάλης που θα φέρει πιο κοντά την προοπτική του δημόσιου ενιαίου φορέα ναυπηγικής βιομηχανίας, που θα βάζει σε κίνηση τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

«Να απαιτήσουμε να γίνουν γενικές συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία έχουν μία επιλογή, να παλέψουν ενωμένα για το δίκιο τους», ανέφερε η Δανάη Γκουτζούνη, συνδικαλίστρια από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου η εργοδοσία έχει επιβάλει στους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα. Ενώ ο Πέτρος Αναστασιάδης, επίσης συνδικαλιστής του ναυπηγείου, σημείωσε: «αντίπαλός μας είναι και ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός που πλειοψηφεί στα σωματεία. Απέναντι στην ηττοπάθεια που καλλιεργεί, εμείς οφείλουμε να αφυπνίσουμε τους εργαζόμενους, να οργανώσουν τη δράση τους στους χώρους δουλειάς. Δράση που πρέπει να επεκταθεί και στις γειτονιές σε συντονισμό με τις Λαϊκές Επιτροπές».

Εργαζόμενος από τα ναυπηγεία Ελευσίνας ανέφερε: «Το σωματείο στο ναυπηγείο μας, τα τελευταία δύο χρόνια έλεγε να μην πάμε κόντρα γιατί ο Ταβουλάρης θα φύγει. Σήμερα ο Ταβουλάρης αφού ξεκοκάλισε ναυπηγείο και χρήμα και μας έχει ένα χρόνο απλήρωτους, λέει πια ο ίδιος ότι θα φύγει. Να προκαλέσουμε γενική συνέλευση και στα ναυπηγεία της Ελευσίνας, να κάνουν οι εργαζόμενοι δική τους υπόθεση το διεκδικητικό πλαίσιο της Συντονιστικής Επιτροπής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βγαίνει μπροστά για το συντονισμό της πάλης(2013-01-29 00:00:00.0)
Καλεί σε γενική συνέλευση για αγωνιστικό πρόγραμμα και συντονισμό(2012-09-29 00:00:00.0)
Την ανάγκη συντονισμού έδειξε η χτεσινή κινητοποίηση(2012-09-14 00:00:00.0)
Καλεί σήμερα σε νέα κινητοποίηση(2012-09-13 00:00:00.0)
Αγωνιστική παρέμβαση την Τετάρτη(2012-09-08 00:00:00.0)
Συνεταιράκια οι ...ανταγωνιστές!(2002-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ