Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
Γιορτή για τα παιδιά των ανέργων του κλάδου

Μια ξεχωριστή γιορτή διοργάνωσε η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων το περασμένο Σάββατο στα γραφεία της, με πρωταγωνιστές τα παιδιά των ανέργων και των εργαζομένων του κλάδου που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Εκεί μοιράστηκαν υλικά χρήσιμα για τη σχολική χρονιά των παιδιών (τετράδια, χάρακες, ξυλομπογιές, είδη ζωγραφικής, γόμες, μολύβια, διαβήτες κ.λπ.), τα οποία συγκεντρώθηκαν με την προσφορά όλων των εργαζομένων του κλάδου, οι οποίοι εθελοντικά έδιναν ό,τι μπορούσαν απ' το υστέρημά τους. Τα παιδάκια που συγκεντρώθηκαν διασκέδασαν με την καρδιά τους. Επαιξαν, ζωγράφισαν, έκαναν χαρτοκοπτική, άκουσαν παιδική μουσική.

Με αυτόν τον τρόπο ο κλάδος έδειξε την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους ανέργους, αναπτύσσοντας νέες μορφές αγωνιστικής συμπαράστασης. Καθόλου τυχαία, κεντρικό σημείο της χτεσινής εκδήλωσης ήταν το ότι η επίθεση κατά της λαϊκής οικογένειας χτυπάει και τα παιδιά, αφού με την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλο και λιγότεροι γονείς μπορούν να ανταποκριθούν στα δυσβάσταχτα έξοδα. «Ο αγώνας μας στους χώρους δουλειάς δεν μπορεί να είναι ξεκομμένος από τον αγώνα για τα παιδιά μας και τα παιδιά όλου του κόσμου», τονίστηκε στην εκδήλωση.

Εκδήλωση και στην Κέρκυρα

Μια πρωτότυπη εκδήλωση, που ανέδειξε την ανάγκη τα συνδικάτα να παρεμβαίνουν συστηματικά για τις ανάγκες των παιδιών των λαϊκών οικογενειών, πραγματοποίησε το Σάββατο η Γραμματεία Κέρκυρας του ΠΑΜΕ, στην Πάνω Πλατεία. Στην εκδήλωση, η πολιτιστική ομάδα του ΠΑΜΕ έπαιξε την παράσταση κουκλοθέατρου «Ξύπνα Ντενεκεδούπολη» και ψυχαγωγήθηκαν γονείς και παιδιά.

Μετά την παράσταση, οι μικροί φίλοι, με τη βοήθεια των μελών του ΠΑΜΕ, κατασκεύασαν τις δικές τους κούκλες, όση ώρα οι γονείς συμμετείχαν στη συζήτηση για τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς. Εισηγητικά μίλησαν ο παιδίατρος Βασίλης Κατσαρός και ο εκπαιδευτικός Λεωνίδας Τράντος για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των παιδιών στη νηπιακή ηλικία, και η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σκέμπρη Τζένη, για την ανάγκη της αντίστασης των γονέων στην επιβολή τροφείων και στην υποβάθμιση της Προσχολικής Αγωγής. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Μπάμπης Χαραλάμπους. Εγιναν επίσης τοποθετήσεις από γονείς και εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, όπου καταδείχθηκε η ανάγκη οργάνωσης της πάλης και δράσης ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ, που υποβαθμίζει και εμπορευματοποιεί την Προσχολική Αγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ