Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Αγωνιστική παρέμβαση την Τετάρτη

Στις 10 π.μ. στο Μετρό ΚΑΤΕΧΑΚΗ και παράσταση στο υπουργείο Ανάπτυξης

Με νέα αγωνιστική κινητοποίηση την ερχόμενη Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη στο υπουργείο Ανάπτυξης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας συνεχίζει τη δράση της για την οικοδόμηση ενιαίου μετώπου πάλης των εργαζομένων στη ναυπηγική βιομηχανία, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ενωσης, που διαλύει σταδιακά έναν ολόκληρο κλάδο και πλήττει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Η Συντονιστική Επιτροπή καλεί για την Τετάρτη σε συγκέντρωση στις 10 το πρωί στη στάση Κατεχάκη του ΜΕΤΡΟ και από κει σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Στη Συντονιστική Επιτροπή αγώνα συμμετέχουν τα Συνδικάτα Μετάλλου Πειραιά και Ελευσίνας, η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών Καθαριστών, τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών, οι παρατάξεις «Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά», «Συσπείρωση Εργαζομένων Ναυπηγείων Ελευσίνας» και τα ιδρυτικά μέλη της κίνησης «Νέο Κίνημα Αλλαγής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά».

Σε δελτίο Τύπου - ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται: «Κανείς σήμερα δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα λύσει το δικό του πρόβλημα, ενώ οι υπόλοιποι θα εξαθλιώνονται. Η ίδια η εμπειρία μας, την τελευταία δεκαετία, μας διδάσκει ότι η ναυπηγική βιομηχανία στη χώρα μας είναι ενιαία και μόνο με ενιαίο και κοινό αγώνα, στη βάση των κοινών μας προβλημάτων και κοινών συμφερόντων όλων των εργαζομένων, μπορεί να υπάρξει λύση». Στα πλαίσια αυτά οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές που συμμετέχουν στην Επιτροπή ήδη έχουν ανοίξει τη συζήτηση στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία και στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και προετοιμάζονται κατά τόπους συσκέψεις.

Η Συντονιστική Επιτροπή διεκδικεί:

Εξόφληση τώρα των δεδουλευμένων των εργαζομένων στα ναυπηγεία. Να σταματήσει άμεσα η εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας σε βάρος των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και να αποκατασταθούν στη δουλειά τους οι εργαζόμενοι του τροχαίου υλικού.

Αμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Να ακυρωθεί η συμφωνία με την Κίνα για τη χρηματοδότηση των Ελλήνων εφοπλιστών να κατασκευάζουν καράβια στα κινέζικα ναυπηγεία. Να περάσουν τώρα σε κρατικό έλεγχο τα ναυπηγεία και μαζί με τη Ζώνη να λειτουργήσουν κάτω από 100% δημόσιο ενιαίο φορέα που θα σχεδιάζει, θα οργανώνει και θα υλοποιεί την παραγωγική διαδικασία. ΟΧΙ στην πώληση του λιμανιού. Αμεση χωροθέτηση της Ζώνης με νόμο που θα απαγορεύει την αλλαγή χρήσης τουλάχιστον για 50 χρόνια και άμεσες επενδύσεις σε υποδομές. Σύνδεση των πραγματικών αναγκών της χώρας για πλοία και άλλες μεταλλικές κατασκευές (ανεμογεννήτριες, πλωτές εξέδρες-δεξαμενές, άμυνα κλπ.) με τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ