Τρίτη 29 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Βγαίνει μπροστά για το συντονισμό της πάλης

Στην πύλη των ναυπηγείων βρέθηκαν και χτες οι αγωνιστικές δυνάμεις
Στην πύλη των ναυπηγείων βρέθηκαν και χτες οι αγωνιστικές δυνάμεις
Ανέλαβε δράση από χτες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας, με στόχο οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων να βγουν μπροστά, να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης των αγώνων τους στα χέρια τους συντονίζοντας την πάλη τους, απαιτώντας τα δεδουλευμένα τους και διεκδικώντας συγκεκριμένο πλαίσιο που να δίνει τη διέξοδο προς όφελος των εργαζομένων, των λαϊκών αναγκών. Η αρχή έγινε στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπου μετά το κάλεσμα της Εργοστασιακής Επιτροπής Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΕΝΣ) η οποία συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή, εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στην πύλη του ναυπηγείου.

Οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι 10 μήνες απλήρωτοι και αντιμέτωποι με το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, το οποίο η εργοδοσία παρέτεινε για άλλους τρεις μήνες.

Με τους εργαζόμενους συνομίλησαν ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σ. Πουλικόγιαννης, ο Πέτρος Αναστασιάδης και η Δανάη Γκουτζούνη, μέλη της διοίκησης του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ» εκπροσωπώντας την ΕΕΝΣ. Από τους συνδικαλιστές απευθύνθηκε το κάλεσα οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν τώρα γενική συνέλευση. Και προσπερνώντας τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ στα σωματεία των ναυπηγείων και στην Ομοσπονδία Μετάλλου (ΠΟΕΜ), οι οποίες συμβιβασμένες με την αντιλαϊκή πολιτική, υπονομεύουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων, να διεκδικήσουν τα ναυπηγεία να περάσουν στον κρατικό έλεγχο με προοπτική το Δημόσιο Ενιαίο Φορέα Ναυπηγικής Βιομηχανίας που θα σχεδιάζει και θα οργανώνει την παραγωγική διαδικασία, με βάση τις ανάγκες της χώρας.

Σήμερα στις 8 το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή θα βρίσκεται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας όπου οι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για να πληρωθούν. Τους οφείλονται μισθοί από το 2010.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ