Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Συνεχίζουν την κοκορομαχία για το ντιμπέιτ

Στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών μεταφέρθηκε χτες με ευθύνη τους η αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση

Σε παιχνίδι εντυπώσεων μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό του λαού ενόψει των εκλογών της 17ης Ιούνη, εξελίχθηκε η χτεσινή συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών. Παρά το γεγονός ότι το κύριο και μοναδικό αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ανακατανομή του ραδιοτηλεοπτικού χρόνου για τα κόμματα που δε μετέχουν στη Βουλή και την Ευρωβουλή (και ανακηρύχθηκαν από τον Αρειο Πάγο), τελικά εκείνο που κυριάρχησε ήταν το περιβόητο ντιμπέιτ ανάμεσα στον Αντ. Σαμαρά και τον Αλ. Τσίπρα.

«Από τη μία έχουμε τη ΝΔ και από την άλλη το "νέο ΠΑΣΟΚ" σε εισαγωγικά, το νέο ΠΑΣΟΚ του 2009, στο οποίο ταχύτατα, θα έλεγα, μεταλλάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ και κάνουν τη γνωστή κοκορομαχία», υπογράμμισε με δήλωσή του, μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Π. Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ, ο οποίος εκπροσώπησε το ΚΚΕ στη Διακομματική.

«Αντίθετα από ό,τι έλεγαν πριν από τις προηγούμενες εκλογές - συνέχισε ο Π. Μεντρέκας -, με αφορμή το ντιμπέιτ στήνεται πάλι ένα δικομματικό ψεύτικο σκηνικό αντιπαράθεσης και πόλωσης, με στόχο να παγιδευτεί ο λαός σε ψεύτικα διλήμματα για να μη δει, να μην προσέξει αυτό που θα έρθει, είτε με τους μεν, είτε με τους δε. Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα και από την κοκορομαχία που γίνεται για το ντιμπέιτ. Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει τη θέση του, ένα ντιμπέιτ με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, με δημοσιογράφους που θα επιλέξει η ΕΣΗΕΑ και με κοινές ερωτήσεις για όλους τους αρχηγούς».

Δηλώσεις για τη συνεδρίαση της Διακομματικής έκανε και ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, Αν. Μανιτάκης, ο οποίος σημείωσε ότι άλλο ήταν το μοναδικό αντικείμενο της συνεδρίασης, αλλά «τα κόμματα επωφελήθηκαν της διακομματικής αυτής συνάντησης για να θέσουν το γνωστό θέμα που αφορά την τηλεσυζήτηση. Αντάλλαξαν μεταξύ τους απόψεις, ακούστηκαν οι απόψεις αυτές και εναπόκειται στα ίδια τα κόμματα να αποφασίσουν ποια μορφή τηλεσυζήτησης θα οργανώσουν και με ποια κόμματα».

Δίνοντας συνέχεια στον ψευτοκαυγά τους εκτός συνεδρίασης, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν αλληλοκατηγορίες για το ενδεχόμενο ματαίωσης του μεταξύ τους ντιμπέιτ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι παρασκηνιακά προσπαθεί να αποφύγει την τηλεοπτική αναμέτρηση και «βάζει την ουρά κάτω από τα σκέλια», ενώ, σε αντίστοιχο ύφος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Μουρούτης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι αντιμετωπίζει την αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών σαν «συνεδρίαση 15μελούς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ