Πέμπτη 7 Ιούνη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΝΗΣ 2012
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Ο,τι πιο αντιδραστικό στο πρόγραμμα για την Παιδεία

Εκπαίδευση προσαρμοσμένη στις επιχειρήσεις για όλες τις βαθμίδες ζητάει ο Π. Καμμένος

Συμπύκνωση όλων των αντιεκπαιδευτικών και αντιδραστικών θέσεων που διακινούνται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και την ΕΕ αποτελεί το πρόγραμμα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» του Π. Καμμένου, που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα για «δημόσια διαβούλευση».

Από την αρχή ξεκαθαρίζεται ότι και το κόμμα αυτό (όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ) είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, προκειμένου να επιτραπεί στη χώρα μας η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Μάλιστα, αναφέρεται ότι επιδίωξή τους είναι «η προσέλκυση εγνωσμένων ιδιωτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού αλλά και ντόπιων, όχι μόνο στο επίπεδο της ανώτατης εκπαίδευσης και στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Το ίδιο ξεκάθαρο είναι το πρόγραμμα και για το πανεπιστημιακό άσυλο, αφού αναφέρεται ότι θα επέλθει «η πλήρης νομική και ουσιαστική κατάργηση του ασύλου σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια και οι καταλήψεις θα τιμωρούνται αυστηρά από τον ποινικό κώδικα».

Το κόμμα του Π. Καμμένου ζητάει την εφαρμογή της γνωστής συμφωνίας της «Μπολόνια», η οποία υποβαθμίζει τα πανεπιστημιακά πτυχία, ενώ έμμεσα εισηγείται τη θέσπιση διδάκτρων στα ΑΕΙ. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η διάρκεια φοίτησης θα είναι τα χρόνια που προβλέπονται σε κάθε σχολή συν τρία επιπλέον (ν+3) και προβλέπει: «Κατά το διάστημα αυτής της παρέκτασης της χρονικής διάρκειας ο φοιτητής θα δίνει κάθε χρόνο 1.000 ευρώ για την εγγραφή του».

Προβλέπεται η πλήρης παράδοση των Πανεπιστημίων στις επιδιώξεις των επιχειρήσεων, αφού ζητείται «η διασύνδεση των ΑΕΙ με την αγορά εργασίας με την καθιέρωση πολυετών προγραμματικών συνεργασιών ΑΕΙ - Βιομηχανίας για την εκπόνηση μελετών», ενώ ιδρύονται και «Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, που θα συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις».

Οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» βάζουν στο στόχαστρο και τα Ενιαία Αναλυτικά Προγράμματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού προτείνουν τη διάσπασή τους με το 10-15% των προγραμμάτων να προσαρμόζεται σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Στο γραφικό - αλλά όχι ακίνδυνο - της όλης υπόθεσης προτείνεται η αναβίωση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων σε χώρο δίπλα στην Ολυμπία «με αθλητές Ελληνες το γένος. Τα αγωνίσματα θα διεξάγονται κατά τον αρχαίο τρόπο και οι αθλητές θα αγωνίζονται επίσης με τον αρχαίο τρόπο»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ