Τετάρτη 16 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΝΟ - ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ
Παίζουν με τους μισθούς των ναυτεργατών

Για μετά τις εκλογές παρέπεμψαν οι ποντοπόροι εφοπλιστές την επόμενη διαπραγματευτική συνάντηση για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την ΠΝΟ κατά τη χτεσινή τους συνάντηση, δείχνοντας ότι θέλουν να καθορίσουν τη στάση τους ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις. Την αξίωση των εφοπλιστών, όπως ήταν αναμενόμενο, έσπευσαν να ικανοποιήσουν αμέσως οι δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού στη διοίκηση της Ομοσπονδίας και αυτό όταν η Συλλογική Σύμβαση για τους ναυτεργάτες των ποντοπόρων πλοίων έχει να ανανεωθεί από το 2010!

Ενδεικτικό της «τακτικής» αυτών των δυνάμεων ήταν η ολιγόλογη «τοποθέτηση» που έκανε «ανοίγοντας» τη συνάντηση ο γραμματέας της ΠΝΟ Γ. Χαλάς, ο οποίος έκανε μία γενική αναφορά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ναυτεργάτες χωρίς να καταθέσει καμία ουσιαστική και συγκεκριμένη πρόταση!

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών συνδικάτων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ αναφέρθηκαν στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και οι ναυτεργάτες, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, που έχει στο επίκεντρο τη θωράκιση της κερδοφορίας και του εφοπλιστικού κεφαλαίου συμπιέζοντας συνεχώς την τιμή της εργατικής δύναμης, απαίτησαν την υπογραφή ΣΣΕ που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες των ναυτεργατών και επισήμαναν ότι θα παραμείνουν αταλάντευτα στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη συσπείρωση, οργάνωση δυνάμεων και ανάπτυξη ακόμα πιο δυναμικών αγώνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ