Τετάρτη 16 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Αγωνίζονται για τα δεδουλευμένα τους

Συγκέντρωση σήμερα στο δημαρχείο και γενική συνέλευση

Με τα συνθήματα «όχι στις απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις, στους μισθούς πείνας», «μόνιμη, σταθερή δουλειά για όλους» να αναγράφονται στα πανό τους, οι εργαζόμενοι του δήμου Περάματος, διαδήλωσαν χτες το πρωί στους δρόμους της πόλης, απευθύνοντας το αγωνιστικό κάλεσμα στις εργατικές, λαϊκές οικογένειες για κοινή δράση, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τη δημοτική αρχή του δημάρχου Π. Ζουμπούλη (ΝΔ) που τη στηρίζει, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι του δήμου να είναι απλήρωτοι. Και, ταυτόχρονα, κάθε υπηρεσία του δήμου από την καθαριότητα μέχρι τους παιδικούς σταθμούς, να εμφανίζουν εικόνα διάλυσης, ανοίγοντας έτσι διάπλατα τις πόρτες στους ιδιώτες.

Οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου εργαζόμενοι θα έπρεπε να είχαν πληρωθεί έως τις 13 Μάη, ενώ οι συμβασιούχοι είναι απλήρωτοι πάνω από 6 μήνες. Μέχρι τώρα, η δημοτική αρχή έχει κλείσει 3 παιδικούς σταθμούς και οι υπόλοιποι 3 που έχουν απομείνει υπολειτουργούν. Ο τομέας της καθαριότητας απαξιώνεται σταδιακά, ενώ όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος προς τους εργαζόμενους έχει προτάσεις από δύο εταιρείες, καθώς ήδη ο τομέας του «πράσινου» έχει δοθεί σε εργολάβο.

Σήμερα στις 8.30 το πρωί οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στο δημαρχείο για παράσταση στο γραφείο δημάρχου, ενώ στη συνέχεια θα γίνει κοινή γενική συνέλευση των υπαλλήλων του δήμου και του εργατοτεχνικού προσωπικού, προκειμένου να καθορίσουν το παραπέρα αγωνιστικό τους πρόγραμμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ