Τετάρτη 16 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ «MELLON»
Στάση εργασίας ενάντια στις απολύσεις

Τρίωρη στάση εργασίας έχει κηρύξει σήμερα στην επιχείρηση «Mellon» και τη θυγατρική της «Fintrust» (εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών ή αλλιώς «εισπρακτικές), το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, καλώντας τους εργαζόμενους σε αυτές να συμμετάσχουν μαζικά με αιχμή την ανάκληση των απολύσεων. Την ώρα της στάσης (8 π.μ.-11π.μ.) το Σωματείο καλεί σε γενική συνέλευση ώστε οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν για την παραπέρα δράση τους.

Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, η εργοδοσία «σε εβδομαδιαία βάση προχωράει σε απολύσεις συναδέλφων» και την ίδια στιγμή «διάφοροι προϊστάμενοι της εταιρείας κάνουν λόγο για ενδεχόμενες νέες απολύσεις ακόμη και για μειώσεις μισθών σε περίπτωση που μειωθούν τα νούμερα και οι εισπράξεις της εταιρείας!».

Το Σωματείο προβάλλει τα αιτήματα: Καμία απόλυση. Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου. Καμία μείωση μισθού, καμία αλλαγή στους όρους σύμβασης. Να μη συνδέεται η αξιολόγηση με τη θέση εργασίας. Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, αύξηση του χρόνου διαλείμματος σε μία ώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ