Τετάρτη 16 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Αρχαιρεσίες από 20 έως 30 Μάη

Aπό την Κυριακή 20 Μάη, μέχρι και την Τετάρτη 30 Μάη, θα γίνονται οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Φαρμάκου - Καλλυντικού και συναφών επαγγελμάτων Αττικής. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις Συλλογικές Συμβάσεις και συνολικά για τα δικαιώματα των εργαζομένων και του συγκεκριμένου κλάδου, προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη να ισχυροποιηθεί το συνδικάτο, η ταξική, αγωνιστική και ασυμβίβαστη κατεύθυνσή του, να μη μείνει κανένας εργαζόμενος του κλάδου μόνος του, κανένας ανοργάνωτος.

Η επίθεση απέναντι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων από πλευράς της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και της ΕΕ έχει γίνει ανελέητη, θεωρώντας τους εργαζόμενους «κόστος», ενώ στην πραγματικότητα είναι οι παραγωγοί όλου του πλούτου.

Είναι ενδεικτική η αδιαλλαξία των φαρμακοβιομηχάνων, που αξιοποιώντας το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων, αρνούνται να υπογράψουν νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου. Προσπαθούν να εξαπατήσουν, λέγοντας πως δεν κάνουν «μειώσεις», όμως την ίδια στιγμή δεν υπογράφουν σύμβαση για να έχουν τα χέρια τους λυμένα.

Εχουν στόχο να μειώσουν μισθούς, να αλλάξουν το ωράριο, να καταργήσουν την 5ήμερη εργασία και άλλα θεσμικά δικαιώματα που προβλέπονται από την κλαδική Σύμβαση. Την ίδια ώρα, η συγκυβέρνηση πέταξε έξω από τα ΒΑΕ τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου. Επιπλέον, το Συνδικάτο και η Ομοσπονδία Φαρμάκου πρωτοστάτησε ενάντια στη συγχώνευση του επικουρικού ταμείου ΤΕΑΥΦΕ, και τώρα ενάντια στη νέα συγχώνευση και στη δήθεν «ανεξαρτησία». Την ίδια ώρα, οι παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση έτρεξαν να διορίσουν εκπροσώπους, στο ΔΣ του ΤΕΑΙΤ, νομιμοποιώντας με αυτήν τους τη στάση τη λειτουργία του.

Οι ταξικές δυνάμεις που πλειοψηφούν στο Συνδικάτο Φαρμάκου έδωσαν και δίνουν όλες τους τις δυνάμεις στην οργάνωση του αγώνα των εργαζομένων. Η μαζικοποίηση και η ισχυροποίηση του συνδικάτου σημαίνει ισχυροποίηση των εργαζομένων ενάντια στα βάρβαρα μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ