Τετάρτη 16 Μάη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΛΑΡΙΣΑ»
Εντείνεται η εργοδοτική τρομοκρατία

Ανακοίνωση της Σωματειακής Επιτροπής των εργαζομένων

Συνεχίζει και εντείνει την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων η εργοδοσία της αλυσίδας «Σούπερ Μάρκετ Λάρισα», με στόχο να τους εξαναγκάσει να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις που μειώνουν τους μισθούς κατά 15% και αφαιρούν κάθε εργασιακό δικαίωμα. Προς τούτο χρησιμοποιεί κάθε μέσο πίεσης που διαθέτει, ενώ επιτίθεται με εκδικητικό μένος σε όσους, αψηφώντας τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές, αντιστάθηκαν και δεν υπέγραψαν.

Ανάμεσα στα μέτρα που παίρνει εναντίον τους είναι κι αυτό της μετάθεσης σε άλλα καταστήματα της αλυσίδας, τα οποία βρίσκονται πολύ μακριά από τον τόπο διαμονής τους, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να ξεκινάνε μέχρι και μία ώρα νωρίτερα από το σπίτι τους και να αλλάζουν 2 λεωφορεία για να πάνε στη δουλειά τους.

Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση - καταγγελία της η Σωματειακή Επιτροπή Εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ Λάρισας, η οποία απευθυνόμενη στους εργαζόμενους που βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας, σημειώνει: «Ψηλά το κεφάλι! Μη Φοβηθείτε! Πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι που κρατήσατε παλικαρίσια στάση μπροστά στα σχέδια και τις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας. Ο πόλεμος συνεχίζεται. Θα προσπαθήσουν με κάθε τρόπο να εκδικηθούν αυτούς τους εργαζόμενους που κατάφεραν να υψώσουν ανάστημα μπροστά στην επιχείρηση, προκειμένου να εξασφαλίσουν φτηνό εργατικό δυναμικό. Τους εργαζόμενους που μετά από τόσα χρόνια δουλειάς και θυσίας για το καλό της "δικής τους", τοπικής επιχείρησης είπαν δεν πάει άλλο, τέρμα πια οι θυσίες και ξεμπρόστιασαν στα μάτια όλων των εργαζομένων και στην τοπική κοινωνία της Λάρισας το ότι δε διαφέρουν από καμία άλλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Δεν κάνουν πίσω

Οταν πρόκειται για τα κέρδη τους, τότε η επιχείρηση δε διστάζει να τρομοκρατήσει και να φοβίσει τους εργαζόμενους, από τους οποίους τόσα χρόνια πλούτιζε με τη δουλειά και τον ιδρώτα τους. Τους ξεφεύγει όμως ένα πράγμα. Γνωρίζαμε ότι η επίθεση θα συνεχιστεί όσο η εργοδοσία δεν μας βάζει στο χέρι. Είμαστε αποφασισμένοι να την δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος, μαζί με το ταξικό μας κλαδικό Σωματείο, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και τη Σωματειακή μας. Εχουμε τη δύναμη».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ακόμα κι εσείς συνάδελφοι και συναδέλφισσες που υπογράψατε, μη φοβηθείτε! Καταγγείλετε ανοιχτά την τρομοκρατία τους και τους εκβιασμούς τους. Πάρτε πίσω τις υπογραφές σας. Δεν είναι αργά. Η στάση τους δείχνει μόνο ένα πράγμα: Εχουν τρομοκρατηθεί! Δεν περίμεναν ότι υπάρχουν εργαζόμενοι στις μέρες μας, με τόση ανεργία, που θα αρνηθούν, προκειμένου να κρατήσουν τη δουλειά τους, να δουλεύουν με ψίχουλα. Με το κεφάλι ψηλά συνεχίζουμε τον αγώνα μας, δεν κάνουμε πίσω από τις ανάγκες τις δικές μας και των οικογενειών μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ